RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Måtte forklare familien at jeg ikke er lei meg

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Nora Mørk feiret sin største seier med både is og tårer.

- Tirsdag 8. oktober kommer jeg til å huske lenge, sier Nora Mørk (22) til Nettavisen.

Denne datoen ble nemlig seieren bekreftet. Den største seieren i hennes unge, men innholdsrike karriere.

Seieren over skadene.

Seks operasjoner
Nora Mørk har gått skadd i tre år, og sendt knærne igjennom seks operasjoner. Der mange mennesker med normal viljestyrke hadde gitt opp, kjempet 22-åringen videre.

Tirsdag 8. oktober ble hun tatt ut i landslagstroppen til Thorir Hergeirsson.

Når Norge skal ut i kvalifisering mot Romania, for å vinne en plass i EM-sluttspillet, blir det med Nora Mørk på laget for første gang siden 2010.

- Jeg har drømt om denne dagen veldig lenge, innrømmer hun.

- Det har vært veldig hard jobbing. Jeg føler at det er litt fortjent også, med tanke på all uflaksen jeg har hatt. Det ble mye grining da jeg fikk beskjeden. Jeg husker ikke så mye av samtalen, men klarte å holde meg til Thorir la på.

- Hvordan feiret du det?

- Det ble litt is og mye grining. Det var veldig rart, det ble på en måte litt trist. Jeg måtte forklare for familien at jeg ikke er lei meg, ler Nora Mørk.

- Nora har jobbet ekstremt hardt for å komme tilbake, og hun er per nå klarert for å delta i kamper for fult, mens det er noen begrensninger i hvor mye hun skal trene. Vi kan i førsteomgang forvente at hun kan komme inn og bidra når hun får muligheten, og vise fram sine kvaliteter. Hun har et frekt skudd og et utrolig bra blikk for spillet, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til Nettavisen.

Drømte om dette
Den sterke reaksjonen er forståelig. Igjennom hele det tilsynelatende evigvarende skadehelvetet var det nettopp drømmen om å få spille på landslaget igjen som ga 22-åringen motivasjon til å jobbe videre mot et comeback på håndballbanen.

- Det er den største motivasjonen jeg har hatt, det å spille på landslaget. Det har ikke gått en dag uten at jeg så for meg å spille i landslagsdrakt. Jeg gleder meg utrolig til å spille igjen.

- Vurderte du på noe tidspunkt å legge opp?

- Jeg var ikke inne på tanken at jeg ville legge opp, men jeg begynte å tenke at jeg måtte det. Da var det veldig deilig å ha folk rundt meg, både familien og i Larvik, som trodde på meg for meg.

I intervjuet presiserer Nora Mørk flere ganger at hun er ydmyk overfor det å bli tatt ut på landslaget. Selv om hun er skadefri, forstår hun at det ikke er noen selvfølge å bli vurdert god nok.

- Jeg vil bare vise meg mest mulig fram og tenke at jeg ikke må gjøre alt på én gang. Dette er en veldig viktig samling for å kvalifisere seg til EM, sier hun til Nettavisen.

Larvik-stjernen vil helst vente litt med å tenke på VM-sluttspillet i Serbia i desember, men hun venter ikke med å nyte denne dagen – tirsdag 8. oktober.

- Dette er en stor, stor seier for meg. Det er kanskje mange som hadde gitt opp på veien. Jeg er stolt av meg selv, at jeg har klart å komme tilbake på landslaget. Jeg skal benytte muligheten godt og kose meg, avslutter hun.

P.S. Mens Nora Mørk ble tatt ut i troppen, forsvant Camilla Herrem ut. Hun skal i stedet spille på rekruttlandslaget.

- Det blir tøff kamp om venstrekanten i årene fremover. Hun er på vei tilbake fra en operasjon i hælen, og skal være med på å dra lasset på rekruttlaget nå, sier Thorir Hergeirsson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere