RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Mye positivt å ta med videre

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
Sist oppdatert:
Landslagssjef Marit Breivik er godt fornøyd med firenasjoners-turneringen. - Det var mye positivt å ta med videre, sier hun til TV 2 Nettavisen.

Norge gikk ubeseiret gjennom turneringen, og landslagssjef Marit Breivik fant mye positivt å ta med seg inn mot EM i Ungarn som starter om ti dager.

- Jeg synes spesielt vi har tatt et stort steg i det å omsette forsvar til kontra. Der har vi hatt stor fremgang i løpet av turneringen. I tillegg er det veldig god stemning i troppen, og det er positivt å ta med videre, sier hun til TV 2 Nettavisen.

Bra i fjor også
Men en skal bare ett år tilbake i tid for å finne en god norsk turnering i forkant av et mesterskap og mesterskapet gikk dårlig. Dette vet Breivik.

- Jeg synes vi var veldig bra i gang i turneringen i fjor også, men nå er det flere spillere som lykkes, og det er positivt, sier hun.

Norge møtte Russland to ganger i løpet av turneringen i uken som gikk. Et lag de igjen kan møte i mellomspillet i EM. Noe de tok hensyn til.

- For oss var det om å gjøre å få dem til å vise frem mest mulig, forteller Breivik.

Lunde trenger mer tid
Og hun tror Norge kunne unngått «kollapsen» i andre omgang av finalen med alle spillere i toppform.

- På grunn av at Isabel Blanco var litt småforkjølet, så sparte vi henne litt. Det gjorde at vi la om fra et 6-0-forsvar som fungerte veldig bra til et 5-1-forsvar, som er veldig krevende mot et lag som Russland som har veldig godt samspill med strek. Det satte oss i en litt vanskelig situasjon, forklarer hun.

Mens spillere som Gro Hammerseng, Katja Nyberg og Isabel Blanco viste gryende EM-form, er det fortsatt noen som mangler litt på toppformen.

- Det er noen spillere som trenger mer tid. Da tenker jeg på Kristine Lunde som ikke har spilt så mye i høst på grunn av en strekk i magemusklene. Men hun vil få tid i Frankrike denne uken og vil komme. Vi har også Gøril Snorroeggen som trenger litt tid for å komme helt inn i alt, sier landslagssjefen.

- Må bli mer tålmodig
Breivik så også ting som det må jobbes videre med i den halvannen uken som er igjen.

- Vi er for udisiplinert i undertall og så må vi generelt jobbe med angrepsdisiplinen vår i forhold til tålmodighet. Vi må ikke kaste ballen inn til linjespiller på en halvdårlig sjanse. Vi må tørre å være litt mer gjerrig med ballen og bruke litt tid. Ellers må vi jobbe videre med den gode forsvarsmentaliteten vi har vist, forteller en optimistisk landslagssjef.

Norge spiller sin åpningskamp i EM mot Ukraina 9. desember.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere