RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Når det skjer, vinner man sjelden håndballkamper

Foto: AP Photo/Marko Drobnjakovic
Sist oppdatert:
Norge skuffet i prestisjekampen.

NORGE - DANMARK 33-35 :

OSLO / BEOGRAD (Nettavisen):

Torsdag var det duket for håndballklassikeren mellom Danmark og Norge i siste mellomspillskamp i EM.

De norske jentene hadde bare æren å spille for, siden seieren mot Sverige på tirsdag gjorde at de allerede var sikret plass i semifinalene.

Kun ære å spille for
Danmark hadde på sin side heller ikke noe å spille for. De danske «pigerne» og ble nemlig danket ut av EM da Serbia stjal den siste semifinaleplassen etter seier mot Frankrike tidligere på kvelden.

Det var med andre ord bare ære å spille om mellom Norge og Danmark torsdag.

Likevel var det ikke snakk om at Norge skulle ta lett på kampen, forsikret landslagssjef Thorir Hergeirsson til Nettavisen før avkast.

Det er mulig de ikke tok lett på kampen, men det endte til slutt med det første norske tapet i EM. Da kampen var over, sto det 35-33 med dansk fordel på lystavla.

- Rufsete
Selv om kampen ikke hadde noe å si, er Thorir Hergeirsson bekymret over det han fikk se av det norske forsvaret. 35 baklengsmål er alt annet enn betryggende før semifinalen mot Ungarn på lørdag. 35 baklengsmål er ni flere enn Norge har sluppet inn i mesterskapets tidligere kamper.

- Når man slipper inn 35 mål, vinner man sjelden håndballkamper. Vi er rufsete i returløp og forsvarsspill, og det var en kamp et godt stykke unna det nivået vi må være på, sier Hergeirsson til TV 2 etter kampen.

Dette var også Norges tredje strake tap mot Danmark. Hergeirsson ser likevel et visst utbytte av kampen.

- Jeg er glad for at vi fikk matchet Silje Solberg, og jeg synes Linn Gossé kommer mer og mer med i mesterskapet. Anja Edin er god fremover, så det er mye positivt fremover og i kontringsspillet, sier han.

- Henger ikke sammen
Heidi Løke var også skuffet etter kampen:

- Vi henger ikke sammen i forsvar, og jeg tror det er lenge siden vi har sluppet inn 35 mål. Vi må glemme forsvarskampen i dag, sier hun.

Anja Edins samspill med romkamerat Heidi Løke var ett av få høydepunkter mot Danmark. Til det sier Edin følgende:

- Vi snakket om det før kampen, og det ble et par (varianter) som fungerte bra, og et par som fungerte dårlig, sier hun til TV 2.

VI FULGTE KAMPEN LIVE HER.

Jevnt
Første omgang bølget frem og tilbake, men Norge gikk til pause med en 17-15-ledelse, mye takket være strålende samarbeid mellom romkameratene Anja Edin og Heidi Løke.

Andre omgang ble også tett og jevnspilt, men det var altså danskene som snudde kampen og trakk det lengste strået.

Med norske øyne kan vi uansett glede oss for plass i semifinalen, det kan ikke de danske drenger og piger.

Norge stilte med følgende lag:
Katrine Lunde Haraldsen, Silje Solberg – Ida Alstad 6 mål, Anja Edin 5 mål, Kristine Lunde-Borgersen, Stine Bredal Oftedal 1 mål, Linn Jørum Sulland 6 mål, Ida Bjørndalen, Linn Gossé 4 mål, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Camilla Herrem 1 mål, Maja Jakobsen, Karoline Næss, Karoline Dyhre Breivang 1 mål, Heidi Løke 5 mål, Marit Malm Frafjord 4 mål.

Toppscorer Danmark: Louise Burgaard 8

PS: Norge møter Ungarn i semifinalen. Les mer om det her.

LES FLERE SAKER:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere