- Nora er nesten et helt lag alene

STORSPILL: Nora Mørk scoret 11 ganger mot Polen.

STORSPILL: Nora Mørk scoret 11 ganger mot Polen. Foto: Attila Kisbenedek

Fantastiske Nora Mørk sendte Norge videre i EM.

15.12.14 20:09

POLEN - NORGE 23-26:

Nora Mørk ble den store spilleren da Norge tok en skikkelig sliteseier mot Polen i håndball-EM mandag kveld. Larvik-stjernen scoret hele 11 mål.

Mørk er dermed den mest produktive spilleren for Norge i dette mesterskapet og har både flest scoringer og assists i løpet av de første fem kampene.

Hun hadde nettet 15 gnager før møtet med Polen.

Norge spilte en mildt sagt svak første omgang og lå fire mål bak til pause, men slo kraftig tilbake etter pause, anført av en fantastisk Mørk.

- Mørk er nesten et helt lag alene. Hun er en av verdens beste spillere og har et håndballhode verden knapt har sett maken til, påpekte TV2s kommentator Harald Bredeli underveis i mellomspillkampen mot polakkene mandag.

- Utrolig deilig
I løpet av omgangens seks første minutter scoret Mørk fire ganger og det tok ikke lang tid før Polens ledelse var redusert og Norge tok kommandoen.

Både forsvarsspill og keeperspill ble også langt bedre for Thorir Hergeirssons jenter utover i kampen, mens Polen så mer og mer slitne ut.

Det utnyttet Nora Mørk bedre enn noen annen og fortsatte å pøse inn mål. Hun scoret hele ått av sine elleve mål i andre omgang. Polen ga aldri opp og spilte en god kamp, men Norge var hakket bedre og dro seieren i land.

- Dette var utrolig deilig. Vi er i semifinale, herregud! sier Mørk til TV 2.

- Det kom mange mål på rappen der. Jeg hadde bestemt meg på forhånd. Spesielt det at jeg skulle ta straffe, selv om det var jeg som ble tatt. Jeg angret på at jeg ikke gjorde dette mot Spania, sier Norges beste.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson er overrasket over hvor fort det norske laget har utviklet seg, selv om det fusket litt før pause mandag.

- Jeg opplever det som et eventyr. Laget har utviklet seg raskere enn jeg hadde trodd. Jeg hadde håpet det, men det var ikke helt realistisk. Vi har god lagmoral, lagånd og er godt trent. Det gjør at vi kan snu kamper, sier han.

- Det så ut som jentene hadde 39.5 grader i feber i første omgang. Vi spøkte litt med det i pausen. Vi ble enige om at vi hadde mer å gå på, sier han.

Marerittomgang
Den første omgangen i Ungarn er nok noe både jentene og trener Thorir Hergeirsson vil glemme så fort som mulig. Norge hang ikke med i forsvar og hadde ikke all verden å by på i angrep. Til pause ledet Polen med 15-11.

Silje Solberg hadde vært EMs beste keeper før møtet med Polen, men fikk store problemer med å stoppe skuddene som kom før pause. Etter hvert ble Solberg tatt av banen og erstattet med Emile Stang Sando i buret.

Heller ikke Sando fikk has på de polske «reservene» og ballen føk inn fra alle vinkler. Keeperne fikk heller ikke mye hjelp fra forsvarsspillerne foran.

I angrep var Nora Mørk Norges beste også før pause. Larvik-spilleren har levert en god turnering så langt og scoret tre ganger. Strekspiller Heidi Løke tok også brukbart vare på sjansene og også Györ-spilleren nettet tre ganger før pause. Løke nettet flittig og endte totalt på

Semifinale
Norges første omgang ble ganske greit oppsummert da laget fikk en tominutters utvisning rundt fem minutter før pause, for feil bytte. Camilla Herrem og Stine Bredal Oftedal ble litt for ivrige i byttefasen.

I andre omgang bedre imidlertid det meste seg.

Med to nye poeng er Norge oppe i åtte poeng i mellomspillet og der nok til å kunne juble for en plass i semifinalen, med én kamp til gode.

Norge møter Ungarn i siste mellomspillkamp.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.