RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Norge er favoritter

Sist oppdatert:
Den danske landslagssjefen Ulrik Wilbek mener Norge er favoritter i kveldens skjebnekamp.

KIEL (Nettavisen): Danskenes trener, Ulrik Wilbek, var en mester til å legge press på det norske damelandslaget foran mesterskapsfinaler på 1990-tallet.

Følg Danmark-Norge direkte på TV 2 20.15 mandag kveld, eller direkte i vårt livesystem her.

Samme taktikk
Nå prøver han samme taktikk når Danmark og Norge barker sammen til en helt avgjørende kamp om hvem som går videre til mellomspillet i VM.

- Norge er en liten favoritt, mener Wilbek.

Han får støtte av sin kaptein Joachim Boldsen.

- Det er de. For de spiller bedre enn vi gjør i øyeblikket. Men de er knappe favoritter. Det er vel 55-45 i Norges favør, sier han til Nettavisen.

Skadetrøbbel
Danskene, har i likhet med Norge hatt mange skader før og under VM. Søndag sto Per Leegaard og Michael V. Knudsen over på grunn av skader. Men Wilbek påstår at han råder over en skadefri tropp når kveldens oppgjør blir blåst i gang.

- Slik det ser ut nå, så er det ingen som ikke kan spille, sier han.

Gunnar Pettersen bare smiler av danskene som prøver å flytte favorittstempelet over på Norge.

- Det må de gjerne prøve på. Men vi har aldri uttalt at vi skal ta medalje i VM. Vi er veldig fornøyde hvis vi klarer å gå videre fra gruppen. Danskene må ta det stempelet, enten de vil eller ei, sier han til Nettavisen.

Mannheim eller Lemgo
Kristian Kjelling skjønner heller ikke hvorfor Norge skal være favoritt mot laget som vant bronsemedaljer under EM i fjor.

- Vi får ta et stempel med ordet favoritt og sette det på ryggen til Ulrik. Det får han ta. De har vært i så mange flere store situasjoner enn vi har hatt de siste årene, ler han.

Etter at både Danmark og Norge har tapt for Ungarn, er det bare rom for et skandinavisk lag i mellomspillet i Mannheim. Det andre laget må dra til Lemgo og spille det nye b-sluttspillet, eller Presidents cup.

- Det er to lag som har fått seg en smell av Ungarn. Jeg vil anta at Danmark synes det var verre å tape i går etter å ha ledet til det var fire minutter igjen. Vi ligger under hele matchen, bortsett fra på 1-0, så vi var kanskje forberedt underveis på at dette ikke ville gå. Det er snakk om hvem som takler det best, forklarer Pettersen.

Angola-seier kan bli avgjørende
På grunn av storseieren over Angola, kan Norge klare seg med uavgjort, mens danskene må vinne.

Kristian Kjelling har ikke spesielt lyst til å dra til Lemgo. Han vil spise kirsebær med blant andre Kroatia og Russland i Mannheim.

- Det er to forskjellige verdener, sier han.

Du kan se håndball-VM direkte på TV 2 Sumo (web-TV)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere