- Sa opp kontrakten 30. mars

Marianne Rokne sa opp kontrakten med Aalborg 30. mars etter at klubben ikke betalte det hun skulle ha.

18.04.06 17:03

Rokne har ikke møtt opp på trening i Aalborg DH siden hun dro på landslagssamling i starten av april, og den norske landslagsspilleren har ikke vært mulig å få i tale for noen.

- Brøt kontrakten
Etter at Aalborg beskyldte henne for kontraktsbrudd og ville gå til rettslige skritt for å få henne tilbake, kom det endelig en uttalelse fra Rokne tirsdag ettermiddag.

- Grunnen til at jeg ikke spiller i Aalborg DH lenger er fordi de har brutt kontrakten min, sier hun i en pressemelding fra den danske spillerforeningen.

Rokne hadde kontraktsfestet en lønnsøkning på 5000 kroner i måneden fra hun ble tatt ut til et sluttspill med det norske landslaget.

- Dette ble jeg i november 2005 og har derfor vært berettiget til denne lønnsøkningen siden dette. Jeg mottok aldri disse pengene og har selv purret klubben mange ganger. Dette ga ikke noe resultat, til tross for at Aalborg DH skriftlig har innrømmet at de skyldte meg penger og lovet å gjøre opp for seg, forklarer hun.

Ingen ny klubb
Da heller ikke et skriftlig krav fra spillerforeningen fikk klubben til å betale, valgte Rokne i samråd med spillerforeningen og sin advokat Martin Dahl Pedersen å si opp kontrakten fra 30. mars.

Ledelsen i Aalborg har ved flere anledninger beskyldt Rokne for å være i samtaler med andre klubber og at det er hun som har brutt kontrakten.

- Jeg har ikke inngått noen avtale med en annen klubb, men det er klart at på grunn av slik situasjonen er nå, så har jeg begynt å se meg om etter en ny klubb å spille i. Dette er en konsekvens av Aalborg DHs kontraktsbrudd. Den etterfølgende oppsigelsen er ikke årsak til den nåværende situasjonen, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.