RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Skal tørke støv i alle kroker

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Håndballpresidenten vil granske påstandene om korrupsjon blant norske dommere.

Håndballsporten har den siste tiden vært gjenstand for en offentlig skittentøyvask, med påstander om omfattende korrupsjon.

Det er også kommet fram påstander om at norske dommere skal ha tatt imot bestikkelser. Nå tar Norges Håndballforbund grep.

Ifølge en pressemelding tirsdag ettermiddag har forbundet satt ned et eksternt, uavhengig utvalg som skal granske forhold knyttet til norske dommeres deltakelse i internasjonale kamper de siste ti årene. Utvalget skal ledes av Erling Grimstad som er advokat med bred granskningskompetanse også fra idretten.

- Alvorlige beskyldninger
- Dette er alvorlige beskyldninger som idretten vår ikke er tjent med skal bli stående uten å undersøkes nøye. Derfor skal vi gjennomføre en grundig «husvask» og tørke støv i alle tenkelige kroker, sier håndballpresident Arne Sverre Modahl i pressemeldingen.

I tillegg til Erling Grimstad vil utvalget bestå av Inge K. Hansen som nå er rådgiver i Scatec AS og er tidligere toppsjef i Aker og Statoil, og Lars Tore Ronglan, forsker ved senter for trening og prestasjonsutvikling på Norges Idrettshøyskole.

Offentlig rapport
Arbeidet skal starte umiddelbart og utvalget skal avlegge en rapport som skal være offentlig. Gruppen skal også bidra til utformingen av nye etiske retningslinjer.

- Norske dommere nyter stor internasjonal respekt. Vi ønsker å sikre at det blir slik også i fremtiden, understreker Modahl.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere