*Nettavisen* Sport.

- Spillerne har lagt press på seg selv

Foto: Scanpix

Gunnar Pettersen vil ikke ha flere unnskyldninger.

18.03.09 13:02

Siden desember har Gunnar Pettersen vært med på Drammen-trening to dager i uka. Oppsigelsen av hovedtrener Bent Dahl, har «GP» påtatt seg det fulle treneransvaret ut sesongen.

- Det er leit at det ble som det ble. Jeg har hatt et nært samarbeid og et godt forhold til Bent Dahl. Jeg håper vi kunne fortsette slik ut sesongen, sier Pettersen til Nettavisen.

Et spilleropprør mot Dahl og sviktende resultater i serien, var mer enn styret i håndballklubben kunne tåle.

«GP»: - Ingen unnskyldninger
Dermed fikk spillergruppa som de ville, mens Dahl ble oppsagt.

Den tidligere landslagssjefen spiller derfor ballen over til dem foran neste ukes oppgjør mot Bodø.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Sånn jeg ser det, er entusiasme det jeg kan spille mest på. Nå har spillerne selv fått det som de ville. De ønsket ikke å gå videre med den nåværende treneren og har samtidig lagt et press på seg selv. Det er ikke tvil om at potensialet finnes i gruppa. Nå er det opp til hele teamet, støtteapparatet og spillergruppa å prestere.

Les også: Oustorp aktuell, ikke Pettersen

- Det finnes ingen unnskyldning lenger. Det har vært frustrasjon mot treneren blant spillerne. Nå er den fjernet. En kan ikke begynne å klage på meg etter en uke eller to. Når er det fritt for unnskyldninger, det er opp til spillerne selv. Det er en jobb jeg gleder meg til å gjøre, presiserer han.

Visste om uroen
- Hvor overrasket var det selv om det som skjedde tirsdag?

- Det kom ikke som lyn fra klar himmel. Det er vanskelig å endre på en slik situasjon når frustrasjonen sprer seg i en spillergruppe. Men jeg hadde håpet at vi kunne løse dette sammen ut sesongen.

Les også: - Det var meg, eller fem spillere

- Har du selv merket frustrasjonen når du har vært i miljøet?

- Nei, jeg har ikke merket det selv. Jeg har sett på mens Dahl har ledet noen treninger, og har ikke sett noe spesielt. Men jeg har visst om det. Sammen med Bent har jeg snakket en del om misnøyen blant enkelte av spillerne. Ofte dreier det seg om bagateller som blir laget større enn de er – og så smitter det over på andre. Det er prosesser som en vanskelig å stoppe som trener.

Har anbefalt Oustorp før
Pettersen han hele veien vært klar på at han ikke er løsningen på Drammens jakt på en permanent hovedtrener. Det gjentok han også overfor Nettavisen onsdag.

- Det er dette jeg synes er moro, men av praktiske årsaker har jeg ikke mulighet til å påta meg et hovedtreneransvar de neste to-tre årene, sier han.

- Kunne du tenke deg å samarbeide med en mann som Geir Oustorp?

- Jeg regner med at Drammen ansetter en hovedtrener som har erfaring, og da er det vel mer aktuelt at vedkommende har en ferskere assistent enn meg. Jeg synes ikke Geir Oustorp er noe dårlig valg som hovedtrener. Jeg har anbefalt ham til flere jobber tidligere. Det var jeg som foreslo ham for Byåsen for noen år siden.

PS! Daglig leder Svein-Erik Bjerkrheim bekreftet onsdag at Geir Oustorp er blant kandidatene til hovedtrenerjobben i klubben.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.