RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Stine bryr seg ikke om hun får juling

IMPONERTE: Stine Bredal Oftedal (til høyre) ble kåret til Norges beste spiller mot Romania og fikk klem av Ida Alstad.
IMPONERTE: Stine Bredal Oftedal (til høyre) ble kåret til Norges beste spiller mot Romania og fikk klem av Ida Alstad. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Stine Bredal Oftedal herjet i EM-starten. Inne på streken har hun en alliert i Heidi Løke, som skal rydde vei for Norges minste spiller.

DEBRECEN (NTB): Med sine 168 centimeter kan ikke Oftedal gå til værs og banke inn scoringer. Hun må løpe – ofte og fort – inn i trange situasjoner der det ikke sjelden ligger dundrende taklinger og venter.

- Flyttingen til Paris og å prøve lykken der har formet meg både som menneske og idrettsutøver, sier Stine Bredal Oftedal til NTB.

Eksamen

Etter halvannet år med base sørvest i den franske hovedstaden, er hun i ferd med å ta steget.

Søndag ble hun kåret til banens beste i EM-åpningen mot Romania. Hun var på banen i hele 51.10 minutter, mest av de norske rett foran Løke.

Med 27-19 over Romania fikk håndballhysteriet i Norge er bra start.

- Hva synes du om at over 1 millioner TV-seere ofte følger dere?

- Det er absurd, men vanvittig kult.

Mandag leverer Oftedal en eksamen fra spillerhotellet i Debrecen. Hun studerer ved siden av håndballjobben i Issy Paris.

Tøffing

Løke vet aller mest om juling av de norske spillerne. Hun deltar i en form for bryte- og boksekamp hver gang Györ eller Norge spiller.

- Stine har utviklet seg veldig mye etter at hun reiste til Paris. Hun er alltid tøff på mål. Hun bryr seg ikke om hun blir dyttet eller slengt i bakken. Man må tåle den smerten, og slik er jo resten av gjengen her også. Stine har en spillestil som krever litt mer.

- Hvordan kan du bidra for henne ute på banen?

- Jeg kan sette en del sperrer for henne slik at hun kan gli gjennom rett på innsiden av meg. Og så er det jo slik at en del i forsvaret ofte følger meg dersom jeg rykker. Det kan åpne for Stine om hun finter pasning og i stedet løper gjennom.

EM-kampene mandag:

Gruppe C: Tyskland – Nederland, Sverige – Kroatia.

Gruppe D: Frankrike – Slovakia, Montenegro – Serbia. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere