RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(bhk.no/Terje Dalseng Eide)

- Tidenes håndballkamp

Sist oppdatert:
Publikum gikk fullstendig av hengslene da Bodø viste muskler på hjemmebane.

BODØ - HASLUM 26-25 (11-14): Så sent som i 2005 spilte Bodø HK anonym, beskjeden og bortgjemt bakgårdshåndball i norsk 2. division. Forvandlingen til det livet laget nå lever - to sesonger senere - er nesten ikke til å tro.

Anført av veteranduoen Ras Bloch og Per Øyvind Sjong senket de blågule Haslum onsdag, etter en thriller som ingen ende ville ta. Etter seks serierunder er klubben oppe og snuser på selveste serieleder Drammen. En kurs selv ikke de mest hardbarkede optimistene hadde drømt om på forhånd.

- Vi er utrolig giret om dagen. Alt går vår vei, smiler storscorer Sjong til Nettavisen.

Sekundstrid
1538 tilskuere måtte imidlertid pent vente på pinebenken til det gjensto tre ørsmå sekunder av onsdagens elleville heksegryte. Da jubelbrølet omsider kom, var det derimot av den elektriske sorten.

På stillingen 26-25 til hjemmelaget fikk gjestene tildelt en billig straffe av kampens dommerduo Håvard Kleven og Christian Ramberg.

Keeper Bloch sto imidlertid frem som en ekte mur, og plukket den livsviktige avslutningen. Bodø By kunne eksplodere inn i jubelscener landsdelen ikke har opplevd maken til siden Glimt tok cupgull i 1993.

- Aldri vært med på lignende
Veteran Sjong (37) har vært med på både oppturene og nedturene i løpet av sine smått utrolige 17 sesonger i klubben.

Men etter onsdagens drama får selv en av Håndball-Norges største ringrever problemer med å sette ord på følelsene.

- Jeg har aldri vært med på lignende spenning. Det ble et helt vanvittig drama med to utvisninger, rødt kort og spill med én mann mindre helt på slutten. Så får de i tillegg straffe med tre sekunder igjen å spille, sier en hes Sjong.

Egen innsats - åtte mål, hvorav to kom på helt på tampen - kan han knapt erindre.

- Jeg kom helt ut av tellingen, men det føles som noe der omkring ja, ler helten.

Verdens største hull
Forvandlingen fra «verdens største bakhøl» - lokal annendivisjonshåndball i Bodø-distriktet - sitter imidlertid friskt i minne.

- Vi har kommet oss veldig og fått en ok start på sesongen. Det er ikke lenge siden vi kavet rundt i dypet. Nå har klubben samlet sammen en gjeng etablerte spillere slik at lokale talenter fra Bodø kan gro her oppe. Ting går bra på alle måter, konstaterer 37-åringen.

Den store utfordringen blir å overføre suksessen til bortebane.

- Vi har jo slått et lag som Vestli borte, og det er et rimelig bra håndballag. Det er imidlertid ikke sikkert at jeg har anledning til å være med på alle bortekampene. Mer enn det skal ikke til før vi er svekket. Jeg blir overrasket om vi er helt der oppe til slutt, sier 37-åringen.

Onsdagens bragd bringer uansett bud om lys i i den nordlandske vinternatten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere