Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tonjes helse går foran

Foto: Erlend Aas (Scanpix)
Sist oppdatert:
LYSAKER (TV 2 Nettavisen): Marit Breivik har veldig lyst til å ta med Tonje Larsen til VM, men vet ikke om hun tør å ta sjansen.

Det er tre uker igjen til VM, og Tonje Larsen sliter fortsatt med sitt kranglete kne. Det er årsaken til at hun er én av fem spillere landslagssjef Marit Breivik har på ventelisten til VM.

Må tåle seks kamper
Tre av disse fem blir med til VM: Tonje Larsen, Lina Olsson Rosenberg, Monica Sandve, Karoline Dyhre Breivang og Vigdis Hårsaker. Av disse fem skiller Tonje Larsen seg ut som den beste spilleren defensivt - noe som gjør henne ekstra viktig.

- Tonje må kunne yte maksimalt ofte nok gjennom hele VM for å bli tatt ut i troppen, sier Marit Breivik til TV 2 Nettavisen.

- Hva er ofte nok?

- Det spennende med et team på 16 er at vi har fleksibilitet. Hvis Tonje for eksempel kan spille 15 minutter i seks kamper, er det ofte nok, forteller Breivik.

Helsa er viktigst
Larvik-stjernen har knapt spilt håndball denne høsten, men fikk prøvd seg litt fram under Møbelringen Cup. Spørsmålet er om Marit i det hele tatt våger å reise uten Tonje Larsen?

- Vi er nøye på at helsa går foran. Men jeg bruker ikke energi på at hun ikke skal være med før det er en realitet.

Tonje Larsen er den eneste av de fem som fortsatt betegnes som skadd. De andre mangler bare kamptrening for å finne toppformen. Spørsmålet er hvem som rekker å vise toppform før landslagssjefen tar ut de tre siste den 21. november.

Vigdis var nærmest
Vigdis Hårsaker var den spilleren som var nærmest å komme med i troppen på 13 spillere.

- Ja, vi var veldig nære å ta inn Vigdis Hårsaker, som er en veldig spennende spiller. Hun har tidvis vært god, men trenger litt mer stabilitet, analyserer Breivik.

Landslagsledelsen vurderte også om de skulle nøye seg med å ta ut 11 spillere i denne omgang, for dermed å ha plass til de fem som nå står på venteliste. Men den tanken ble slått vekk.

- Vi var innom det i vurderingen. Men de som er tatt ut, har hatt en utviklingsprosess som gjør at de kvalifiserer seg nå.

Se den foreløpige VM-troppen her.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!