RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: PATRIK STOLLARZ (Scanpix)

- Uklokt dømt av nordmennene

Sist oppdatert:
Dommerlegende Terje Antonsen stiller kvasse spørsmålstegn ved håndball-VMs mest forhatte nordmenn. Døm selv og se video her!

(Se den omstridte hendelsen i videovinduet over.)

VM-dommer Kenneth Abrahamsen mener han gjorde det rette da han «avgjorde» kveldens kvartfinale mellom Tyskland og Spania i favør førstnevnte, med et omdiskutert straffekast to minutter før full tid.

- Det var en veldig, veldig vanskelig situasjon. Det stod om få sekunder. Vi måtte velge mellom syvmeter eller ingenting. Jeg tror jeg gjorde rett, sier Kenneth Abrahamsen til Nettavisen rett etter den hektiske kampavslutningen i Tyskland.

I løpet av noen hektiske sluttsekunder i Köln ble den norske dommerduoen forvandlet til hele Spanias syndebukker - og til uventede helter i Tyskland

Avgjorde i sluttsekundene
Mens den spanske benken febrilsk skrek seg hes i jakten på straffekast, pekte dommer Abrahamsen resolutt på syvmetersmerket - og sendte med det regjerende mester Spania på hodet ut av VM.

- Har du endret mening i ettertid, Abrahamsen?

- Jeg har snakket med folk som sier både det ene og det andre om avgjørelsen. Vi har full respekt for at et lag som Spania blir slått ut såpass tidlig, men man må huske på at vi ikke har vært i nærheten av en slik situasjon før vi heller, innrømmer den rutinerte dommeren.

Den spanske avisen Marca slår tirsdag kveld fast at det norske dommerparet Kristiansen/Abrahamsen var partiske i de avgjørende sluttsekundene.

- Leit
Abrahamsen synes det er synd hvis folk oppfatter dem som avgjørende for utfallet.

- Svigermor spør seg alltid hvorfor vi vil oss så vondt som dette, men det er en hobby og en lidenskap. Vi kommer aldri til å bli feilfrie, for å si det sånn. Folk må respektere at vi har ytterst få sekunder å ta avgjørelsen på, understreker Abrahamsen.

- Ikke partisk, men ikke klokt
Norske Terje Antonsen var internasjonal toppdommer på 1970- og 80-tallet, samt dommersjef i både det europeiske (EHF) og det internasjonale (IHF) håndballforbundet.

Sammen med partner Øyvind Bolstad var han en ytterst dominerende skikkelse gjennom hele i sin aktive karriere.

Antonsen synes det ble litt vel mye tysk dømming fra Kristiansand-duoen mot slutten.

- Jeg synes enkeltsituasjonen rundt straffekastet var grei nok, men det ble nok litt vel mye tysk vei mot slutten, slår den pensjonerte toppdommeren fast overfor Nettavisen.

- Abrahamsen sier de tror de gjorde det riktige?

- De har dømt generelt bra gjennom hele mesterskapet, men det var uklokt å dømme to angrepsfeil mot spanjolene mot slutten av dagens oppgjør. Men sånn er det i dette gamet, mener Antonsen.

Han synes de norske dommerne har forsvart dommer-Norge bra gjennom mesterskapet. Dagens kamp var imidlertid ikke deres beste.

- De fikk kjempeskryt på spansk tv tidligere i mesterskapet.

- Paradoksalt da at journalister fra samme land nå stempler dem som partiske?

- Jeg vil ikke kalle dem partiske. Men de opptrådte ikke klokt heller, er Antonsens sluttdom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere