- Urettferdig å snakke om gull

Foto: Morten Holm/SCANPIX

- Det er urettferdig overfor de norske håndballgutta å snakke om VM-gull, sier den danske trenerlegenden Ulrik Wilbek. Han tror ikke en gang at de norske gutta kommer til semifinalen.

20.01.05 14:48

Etter glimrende treningskamper, motstandere som er svakere enn før og et norsk lag med flusst av verdensstjerner, snakkes det om gull i krokene før de norske håndballgutta VM-åpner mot Brasil søndag.

- Med klaff kan det gå hele veien, sa Sandefjord-trener Bård Tonning til TV 2 Nettavisen onsdag.

Urettferdig å snakke gull
Gull-optimismen deles overhodet ikke av utenlandske trenerlegender. De mener det er urettferdig å bruke ordene Norge og gull i samme setning.

- Jeg har fulgt Norge nøye. De vant et par kamper mot Danmark før jul, og har et bra lag som også spiller bra. Men derfra og til gull er det langt, sier danske Ulrik Wilbek til TV 2 Nettavisen.

Wilbæk trente tidligere de danske håndballjentene til flere gull i store mesterskap. Nå har han suksess på herresiden i danske Viborg.

- Jeg tror Norge vil gjøre en god figur og stå for noen overraskelser, men jeg tror ikke de blir blant de fire beste. For å klare det må man ha vært med før, spår Wilbek.

Ser svakheter
Han påpeker at selv om Norge stiller med flere spillere som er vant med presset fra den spanske og tyske toppserien, så er det tross alt mange i troppen som «bare» holder til i den danske serien også.

- Det er ganske mange i troppen som «bare» spiller i Danmark. De har ikke blitt satt under samme press som de vil møte i VM, sier Wilbek.

Og ser svakhetstegn i det norske laget.

- Jeg ser svakheter på høyre kant. Både Rune Skjærvold og Jarle Rykkje er urutinerte. Jeg setter også spørsmålstegn ved om Frank Løke tåler et langt mesterskap. Om han har fysikk til det, sier Wilbek.

- Norge har gjort det fantastisk i det siste, men det er mange spørsmålstegn ved laget. Å nevne laget som favoritter, det er urettferdig overfor dem, fortsetter han.

- 5. plass fantastisk bra
Svenske Kent-Harry Andersson, tidligere Drammen-trener og nå trener for blant annet Glenn Solberg og Jonny Jensen i tyske Flensburg, er mye enig med Wilbek.

- Norge kan gjøre sitt beste VM noensinne, men jeg tror ikke det rekker til gull. Det er åpent, og får Norge en 5. plass vil de ha gjort et fantastisk bra VM. Norge er en outsider, sier han.

Wilbek tror på fransk VM-gull, kroatisk sølv og dansk bronse. Andersson tror på samme trio, men at Sverige også kan blande seg inn i blant de tre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.