RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Utlendingene ødelegger for landslaget

Sist oppdatert:
Danmarks landslagstrener Jan Pytlick refser de danske klubbene for å importere altfor mange utlendinger.

Norge er representert med opptil flere spillere i den danske ligaen. Jan Pytlick mener de mange utlendingene på sikt kan skade det danske landslaget. Nå langer han ut mot ledelsen i de danske håndballklubbene.

Mangler moral
- Spillerne er naturligvis oppdratt annerledes, men jeg ser dem ofte mangle moral når kampene tetter seg til. I tillegg vet jeg at de ikke gjør den jobben i hverdagen som man kan forlange av lønnstunge spillere, sier Pytlick i et intervju med Team Tvis Holstebro.

I tillegg til spillernes innstilling til trening og kamp, setter Pytlick spørsmålstegn ved klubbenes evne til å integrere utlendingene.

- Jeg vet ikke hvor man kan lære å håndtere grupper med fire-fem nasjonaliteter. Meg bekjent finnes det ingen trenerutdannelser som har disse problemstillingene på programmet, og jeg er sikker på at klubbene heller ikke har utdanningsmessige tiltak liggende i skuffen, sier han.

Pytlick får ingen støtte av klubbtrenerne, men landslagsspillerne er mer enig.

Gullgravere
- De utenlandske storspillerne leverer varene hver gang. Dem er det cirka 15 av i den danske ligaen. Men det er mange utenlandske semi-stjerner, som får en kanonlønn, og disse burde ha blitt erstattet av danske talenter, sier FCKs, kaptein Mette Vestergaard, til dansk TV 2.

- Jeg ser dessverre flere og flere utlendinger som er gullgravere, som ikke yter opp til den lønnssjekken de får hver måned, sier Ikast-Bordings Karen Mortensen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere