*Nettavisen* Sport.

- Verdens beste bakspiller

Foto: (FOTO: CORNELIUS POPPE/SCANPIX)

Larvik er klar for kvartfinalen i Mesterligaen. Og treneren skryter Linn-Kristin Riegelhuth opp i skyene.

12.02.07 08:20

Larvikjentene hadde vunnet alle sine tre kamper i Mesterliga-gruppespillet, og reiste til Kroatia fulle av selvtillit. Der ventet Podravka, som måtte reise fra Norge med åttemålstap tidligere i turneringen. Søndag var de heller ingen match for Larvik, som sikret seg kvartfinaleplass i håndball-Europas gjeveste klubbturnering med 32-27-seier. Til pause ledet de 17-14.

Linn Kristin Riegelhuth scoret 14 av gjestenes 32 mål.

- Unnskyld, Grini
- I dag var hun hysterisk god og delaktig i alt, skryter trener Karl-Erik Bøhn til NTB, som går så langt som å hevde at Riegelhuth er verdens beste bakspiller. I tillegg skal hun være den beste norske bakspilleren gjennom tidene.

- Kjersti Grini får ha meg unnskyldt.

Nå leder Riegelhuth toppscorerlista i Mesterligaen med 41 mål.

Kan vinnemesterligaen
Det er to kamper igjen av gruppespillet, og Larviktreneren har ingen planer om å ta lett på kampene - til tross for at laget allerede er klart for kvartfinale.

- Vi må vinne hjemme mot Leipzig neste lørdag for å vinne gruppa. Det er et absolutt mål, sier Bøhn. Han tror også laget er blant de 5-6 beste lagene i mesterligaen. Fortsetter laget i samme spor som søndag, avskriver han heller ikke at laget kan gå hele veien. Søndag stemte nemlig det meste.

- Vi har god kontroll på kroatene, vel med unntak av en spiller. Vi slapp Svitlana Pasinic altfor lett til, og hun laget 14 mål mot oss. Det er det ikke ofte at vi tillater noen å gjøre. Men nå er det er sagt er jeg selvfølgelig strålende fornøyd med jentene mine som nok en gang opptrer rolig og konsentrert i en i utgangspunktet vanskelig bortekamp, og det er utrolig deilig å vite at vi nå er klare for kvartfinalene før de to siste kampene i gruppespillet, sier Bøhn til Larviks hjemmesider.

Byåsen vant
Byåsen vant også sin Mesterliga-kamp søndag da de slo ungarske Györ 30-29 på hjemmebane. Etter syvmålstapet i første kamp var det et revansjesugent trønderlag som tok imot gruppens nest best plasserte lag. Etter søndagens kamp ligger nå Györ og Byåsen begge med fire poeng. Førstnevnte leder på målforskjell.

Etter å ha ledet 16-14 til pause, og vært oppe i firemålsledelse i andreomgang, ble det en thrilleravslutning i Nidarøhallen. Ungarerne ledet med ett mål 39 sekunder før slutt, men mål av Camilla Herrem og Vigids Hårsaker helt på tampen reddet poengene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.