*Nettavisen* Sport.

- Vet ikke helt hvorfor det skjer

Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix

Nå venter en tøffere oppgave.

17.12.13 07:47

NOVI SAD (Nettavisen): Norge hadde null problemer med å ta seg videre til kvartfinale under håndball-VM mandag og slo et helt sjanseløst Tsjekkia med solide ti mål i serbiske Novi Sad.

Av Norges 14 utespillere, så noterte hele 13 seg for scoring. Heidi Løke og Nora Mørk scoret flest for de norske jentene, med fem mål hver. Stine Bredal Oftedal var den eneste som ikke nettet.

LES OGSÅ: «Alle» scoret da Norge lekte seg videre

Skryter av Thorir
13 jenter på scoringslisten er det meste Norge har hatt så langt i mesterskapet. Mot miniputtnasjonene Argentina og Paraguay i gruppespillet var det i begge kamper elleve som scoret.

At Norge viser slik bredde i en åttendedelsfinale i VM, mot et i hvert fall på papiret habilt lag, mener Heidi Løke er en god grunn til å regne med Norge framover. I kvartfinalen venter Serbia.

- Jeg vet ikke helt hvordan det går an, at vi har flere målscorere nå, enn mot Paraguay og Argentina, men jeg synes Thorir (Hergeirsson) og trenerne har vært flinke til å disponere mannskapet, sier Løke til Nettavisen.

- Det er nå som det nærmer seg kvartfinale og kanskje enda lenger, at alle må være friske og raske.

- Alle på banen
Nora Mørk trekker fram at samtlige spillere kom på banen i møtet med Tsjekkia.

- Vi er bra med fra start og får satt forsvaret. Vi viser at vi er det beste laget og at vi vil til kvartfinale. Det meste blir avgjort i løpet av første omgang, så det blir litt rufsete etter pause, sier hun til Nettavisen.

- Det er veldig bra at 13 av 14 scorer. Alle er også utpå i en åttendedelsfinale i et VM. Jeg tror ikke det samme gjaldt for Serbia i deres kamp mot Sør-Korea, sier Mørk videre.

Og det er altså nettopp vertsnasjonen Serbia som venter i Beograd i kvartfinalen. Serberne ble nummer tre under EM på hjemmebane i 2012 og vil nok gi publikum en ny, god opplevelse.

- Det er mye folk som er gøy. Det er mye liv i balkansupporterne, men de norske supporterne kommer vi nok også til å høre. Jeg håper det blir stappfullt, sier Györ-proffen.

- De må stoppes
Beograd Arena har en kapasitet på rundt 20.000 tilskuere og under møtet mellom nabolandene Serbia og Montenegro under EM i fjor hadde rundt 13.000 tilskuere møtt opp i hallen.

Det er et sterkt tall for håndball. Løke tror likevel at de norske jentene vil sende hjemmefansen skuffet hjem.

- Mot Tsjekkia lyttet vi mer til de trenerne sa og det må vi å ta med inn i kvarten. Jeg tror vi har gode muligheter til å løpe over dem. De er ikke alltid så glad i å løpe hjemover, sier Løke.

Ungarn-proffen kjenner en av de serbiske stjernene godt fra før. Andrea Lekic spiller sammen med den norske strekspilleren i superlaget Györ. Løke advarer også mot Sanja Damjanovic.

- Det er de vi må stoppe. Gjør vi det, er gode muligheter for å vinne, sier Løke.

Serbia slo for øvrig ut Sør-Korea i sin åttendedelsfinale med sifrene 28-27.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.