RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi har vært harde og snakket mye om det

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Anja Edin har det innmari kult om dagen.

NORGE-TSJEKKIA 21-19:

BEOGRAD (Nettavisen): Før den inneværende sesongen ble Anja Edin hentet fra Storhamar til Larvik. Der har den kreative spilleren vært i storform, og det ble belønnet med en plass i Norges EM-tropp.

Edin valgte å gå til Larvik blant annet for å være nærmere kjæresten Gro Hammerseng. Også sportslig ser valget ut til å være en suksess. Før hun ble tatt ut til EM, hadde hun vært borte fra landslaget en lang periode.

- Koser meg
Og selv om det har blitt noe begrenset spilletid på Edin så langt under mesterskapet, har hun imponert stort i de periodene hun har fått sjansen.

Totalt har det blitt seks scoringer på to kamper.

- Jeg koser meg og synes det er kjempegøy å være med, sier Edin til Nettavisen.

- Det at jeg i det hele tatt får spille, er bare så innmari kult, fortsetter Larvik-spilleren.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Edin kan fort bli en joker for Norge. 29-åringen har kvaliteter som ikke så mange norske spillere kan skilte med. Det er ikke uten grunn at Edin tidligere har blitt sammenlignet med selveste Anja Andersen.

Hun forteller at det er stort fokus på å utnytte denne spisskompetansen på landslaget. Det gjelder ikke bare for det Edin er god på, det gjelder for alle spillerne i troppen til Thorir Hergeirsson.

- Vi snakker veldig mye sammen om hva som er spisskompetansen vår. Og blir enige. Vi har vært flinke på den jobben, men kan bli bedre. Vi har vært harde på det og snakket mye om det, sier hun.

- Tøft av Thorir
I kampen mot Tsjekkia fikk vi se noe av det Edin kan gjøre i den defensive biten av spillet.

- Ja, jeg synes vi har en kul variant der, hvor Thorir legger meg ut på høyrebacken deres, i et 5-1-forsvar. Det synes jeg var tøft gjort av Thorir, et smart taktisk valg, forteller 29-åringen til Nettavisen.

- At vi tar disse variantene kjapt, er viktig. Jeg har min spisskompetanse, mens noen andre har blikket. Vi er ulike spillertyper, men sammen er vi en god match, sier Edin om landslaget.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson var også godt fornøyd med det han har fått se av Edin.

- Hun ble kastet litt inni det, men det løser hun strålende. Sammen med Linn (Jørum Sulland) er hun god framover. 5-1-forsvaret var også nødvendig for å vinne kampen, sier han.

- Vi valgte Anja i den rollen, fordi hun har høyden og er flink i fotarbeidet. Hun er en litt annerledes spiller, men jeg synes hun klarer seg bra taktisk i andre omgang, sier islendingen.

- All ære til henne
I kampen mot Tsjekkia torsdag møtte Edin og Norge nesten veggen i keeperen Barbara Ranikova, men etter en slitekamå ble det til slutt norsk seier.

- Det var en kamp med to fantastiske keepere. Det hadde begge gjort leksa si.

- Det var ikke bare dere som skjøt dårlig?

- Nei, jeg kommer nok alltid til å si at hun var god. Jeg skal ikke ta fra henne æren der. Hun hadde god kontroll på oss, spesielt i første, og litt i andre omgang, sier Edin.

- Jeg satt på benken en stund og studerte henne litt. Jeg hadde ikke sett henne så mye før.

Med seieren over Tsjekkia gikk Norge videre til mellomrunden i EM. Den har ikke Edin tenkt så mye på enda.

- Jeg har ikke tenkt så mye på det. Jeg fikk beskjed om at jeg skulle hit så kort tid før det smalt. Jeg har bare tenkt at om jeg kommer på banen, skulle jeg sørge for å være klar, forteller hun.

- Planen var å bruke tiden på benken til å bli klar for å bidra, avslutter Larvik-stjernen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere