RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi liker å vinne finaler

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Thorir Hergeirsson skulle nok helst ha spilt om gull søndag - men gledet seg likevel over seier i bronsefinalen.

SPANIA - NORGE 26-31:

- Vi liker å vinne kamper og vi liker å vinne finaler, sa Thorir Hergeirsson til TV 2 etter at Norge hadde slått Spania i bronsefinalen i VM.

Islendingen ledet Norge til nok en mesterskapsmedalje, i sitt første mesterskap som landslagssjef, og han var i grunn ganske fornøyd med det.

- Hvert mesterskap står for seg selv, og hver kamp lever sitt eget liv. Vi skandinaver har en god arbeidsmoral, sa Hergeirsson på spørsmål om hvordan han fikk Norge til å reise seg etter kollapsen mot Russland i semifinalen.

For om Norge var helt borte i semifinalen, var de til stede fra første sekund i bronsefinalen.

Sentral Herrem
For da Norge møtte Spania i mellomspillet tidligere i uken, lå de under med seks mål til pause. I bronsefinalen i VM var det Norge som ledet med seks mål.

Men der Norge snudde kampen i mellomspillet til en viktig seier og semifinaleplass, maktet de spanske jentene aldri å svare. Og sentral i begge seirene var Camilla Herrem.

For for første gang i en avgjørende kamp fikk Herrem muligheten fra start, på bekostning av Kari Mette Johansen. Og med seks måls ledelse til pause må det sies å ha vært en særdeles god avgjørelse av Thorir Hergeirsson.

Herjet i førsteomgangen
For kampen mot spanjolene var jevn i starten, men etter at Spania ledet 4-3, snudde de norske jentene kampen. Anført av en meget opplagt Kristine Lunde-Borgersen og en tent Camilla Herrem.

- Alle ville ha en bronse, det så man i dag. Vi kjempet og løp, og det var det vi hadde avtalt, sier Lunde-Borgersen.

For Norges kaptein ble friskmeldt etter skade akkurat i tide til mesterskapet i Kina, men har vært rusten og slet i tillegg med en kranglete lyske. Mot Spania derimot var hun i nærmest god gammelt slag. Og dermed var det også stor forskjell på det norske laget.

- Kristine var fri i spillet sitt igjen, det var viktig, sa tidligere landslagssjef Marit Breivik.

Og når Katrine Lunde-Haraldsen samtidig hadde en stor dag i det norske buret, skulle det bli for mye å hanskes med for Spania.

For målene rant etter hvert inn, og på det meste ledet Norge 15-7. De spanske jentene fikk redusert til 15-9, og dermed var rollene byttet om fra sist møte mellom de to lagene.

Men der Norge gjorde en fantastisk andreomgang og snudde oppgjøret i mellomspillet, klarte Spania aldri å gjøre kampen mer enn litt spennende.

For hver gang Spania nærmet seg, sørget Norge for å rykke litt mer ifra.

Gjorde som forgjengerne
Og selv om de norske jentene var svært skuffet etter kollapsen mot Russland i semifinalen, var det ingen som deppet etter seieren i bronsefinalen. For faktum er at det norske laget ikke har framstått som noen soleklar gullkandidat og at bronsemedaljen til syvende og sist var et bra resultat.

Mesterskapsdebuten til Thorir Hergeirsson, som landslagssjef, ble dermed en suksess. For til tross for at det ikke ble gull, gjorde Hergeirsson som sine forgjengere. Både Sven Tore Jacobsen og Marit Breivik debuterte med bronse i sine mesterskap.

Og med spesielt sistnevntes suksess i sjefsstolen lover jo det godt.

- Det var veldig viktig å vinne i dag, det gjør noe med lysten til å gå på et nytt mesterskap. Det lyser av Thorir hva han ønsker med dette laget, sier Kjersti Grini.

Marit Malm Frafjord ble Norges toppscorer med sine sju mål, mens Camilla Herrem sto for seks.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere