- Vi skal banke dem

Foto: Morten Holm, Scanpix

DEBRECEN (TV 2 Nettavisen): Torsdag fikk de norske jentene den første revansjen de har ventet på. I kveld skal VM-nederlaget for Spania hevnes. Følg kampen direkte her kl 19.10.

11.12.04 17:33

De norske jentene hadde allerede lagt ferien til OL i Aten før kampen mot Spania i Zagreb i fjor. At det skulle bli tap mot de spanske jentene, var det ingen som tenkte på.

Men etter 60 minutter var det umulige blitt mulig. Spania vant 27-26 og stjal OL-plassen.

- Skal sette Spania på plass
Derfor var det flere av jentene som jublet da de fikk høre trekningen av EM-gruppene.

- Da jeg hørte at det ble Ukraina i den første kampen, så tenkte jeg bare: «Yes, så deilig» og da jeg fikk vite at vi fikk Spania også i gruppen, så tenkte jeg også «Yes, så deilig. Vi skal banke de lagene», sier Vigdis Hårsaker til TV 2 Nettavisen.

Også landslagssjef Marit Breivik er helt klar på at hun nå drømmer om revansje mot de spanske jentene.

- Vi har noe uoppgjort med Spania og har lyst til å få satt dem på plass skikkelig, sier hun.

Har spilt treningskamper
Den spanske treneren Miguel Angel Florido Martinez har lovet at Spania stiller med et ultraoffensivt forsvar, noe Norge aldri har likt å spille mot. Men ifølge Breivik er de norske jentene bedre forberedt enn noen gang. Etter fire treningskamper mot nettopp Spania mener hun de har fått den erfaringen de trenger.

- Det er grunnen til at vi inviterte dem til Norge i mars. Da visste vi at de var i OL-forberedelser og vi trengte trening mot den type forsvar. Og vi får ikke trent mot noen bedre enn Spania i forhold til å spille mot Spania. De spilte 3-3 i to kamper da og i en omgang nå i Paris, så vi har i hvert fall bedre spill og trygghet mot det nå enn vi har hatt tidligere, forteller hun.

Klokken 19.10 i kveld blåses oppgjøret i gang og Breivik lover et heltent norsk lag på banen.

- Det var mange her med OL som et delmål, så det er ingen grunn til å tro at vi ikke skal komme i kamplyst, gliser landslagssjefen.

Følg kampen direke her fra klokken 19.10

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.