*Nettavisen* Sport.

- Visste Steinar ville redde

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

Toppscorer Håvard Tvedten var sikker på at Steinar Ege skulle bli norsk matchvinner.

18.01.08 07:39

DANMARK-NORGE 26-27:

Norge så ut til å ha full kontroll mot Danmark da det sto 27-21 fem minutter før slutt, men så reiste danskene seg og satte inn en enorm sluttspurt. Det holdt nesten helt inn. Lasse Boesen satte alene fire kjappe mål for danskene de siste minuttene.

LES OGSÅ: - Han har studert Gunnar
LES OGSÅ: - Det var ikke med vilje

Klikk på bildet for å forstørre.

Inn med Glenn
90 sekunder før slutt hadde danskene scoret fem mål, uten at Norge hadde scoret ett eneste ett. Da satte Gunnar Pettersen inn Glenn Solberg for å få struktur i angrepet. Og det lyktes de med. Glenn Solberg utfordret mot venstre og skaffet Norge et 7-meterkast.

Men da toppscorer for Norge, Håvard Tvedten (åtte mål), skulle sette straffen rett i mål, bommet han for første gang i kampen. Danskene løp rett i angrep, men bakover dekket Glenn Solberg og resten av det norske forsvaret godt, og holt unna de siste sekundene. Og Steinar Ege lekte mur bakerst.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Jeg trodde ikke jeg hadde rotet bort to poeng for Norge på straffemissen. Jeg visste Steinar kom til å redde, sier en lykkelig Håvard Tvedten til TV 2 etter kampslutt.

VURDERING: Slik spilte Norge

Ned i kjelleren
Men det så lenge ut som om Norge skulle få to enkle poeng mot våre naboer i sør. Etter første omgang ledet Norge 14-10. Men i andre omgang kom danskene godt i gang. Halvveis ut i kampen var ledelsen til pause spist opp. De norske guttene måtte ta samling i bånn.

Og det fungerte. Gunnar Pettersens menn spilte stor håndball i knappe ti minutter. Med Glenn Solberg på benken raknet imidlertid Norge bakover, og slapp inn seks mål, på de siste fem minuttene.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Vi er elendige bakover, tordnet en irritert Gunnar Pettersen til TV 2 umiddelbart etter kampslutt.

TV 2 SUMO:
Alle kampene direkte på nett

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene.

Vil du ha sportsnyheter sendt til deg på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag