RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Over 1,7 millioner TV-seere fulgte den spennende EM-finalen mellom Norge og Spania søndag. Her ved Camilla Herrem og Stine Bredal Oftedal.
Over 1,7 millioner TV-seere fulgte den spennende EM-finalen mellom Norge og Spania søndag. Her ved Camilla Herrem og Stine Bredal Oftedal. Foto: Tibor Illyes (Ap)

1,7 millioner så gulljentene

Over 1,7 millioner TV-seere fulgte den spennende EM-finalen mellom Norge og Spania søndag.

Håndballmesterskap midt i juleforberedelsene er blitt en tradisjon for det norske folk, og TV-seerne svikter sjelden håndballjentene. Det ble søndagens finale i Budapest et nytt tydelig bevis på.

Hele finalen mot Spania ble sett av 1.306.000 seere i snitt, hvilket utgjorde en markedsandel på formidable 69,5 prosent. Semifinalen mot Sverige ble til sammenligning sett av 1.205.000 (andel 61,7).

– Dette er historisk høye tall og det tredje høyeste seertallet for håndballjentene noensinne. Kun EM-finalen i 2010 og VM-finalen i 2011 har hatt høyere seertall, sier TV 2s kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl.

– I år har vi sendt både OL i Sotsji og fotball-VM i Brasil på TV 2. Likevel stikker håndballjentene av med den nest mest sette sendingen i 2014. Kun langrennsstafetten for menn under OL i Sotsji har hatt høyere seertall, tilføyer han.

Norge slo Spania 28-25 og tok sin tiende mesterskapstittel. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere