RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

23 kamper uten tap for Linka

Sist oppdatert:
OSLO SPEKTRUM (TV 2 Nettavisen): Norge har nå 23 kamper på rad uten tap. Linn-Kristin "Linka" Riegelhuth har vært med på samtlige. Søndag ble Sverige slått 27-25.

Håndballjentene har ikke tapt en eneste kamp siden den 4. august 2004 da laget tapte 27-30 mot Danmark.

Larvik-spilleren Linn Kristin Riegelhuth er den eneste av håndballjentene som har spilt samtlige 23 kamper uten tap. Vigdis Hårsaker hadde før søndagens kamp 22 kamper på rad uten tap, men hun spilte ikke søndag kveld.

- Det har vært en flott seiersrekke. 23 kamper gjennom mesterskap og diverse turneringer uten tap er veldig bra. Vi har en voldsom vinnerguts i laget, sier Riegelhuth til TV 2 Nettavisen.

Håndballjentene mangler dermed en seier på å kopiere den lengste seiersrekka i moderne tid. I perioden fra mars til VM-finaletapet mot Russland i desember i 2001 spilte håndballjentene 24 kamper uten tap.

- Timingproblemer

Nevnte Linn-Kristin Riegelhuth scoret det første målet mot Sverige søndag på straffekast. Katja Nyberg la på til 2-0 før svenskene våknet med tre kjappe scoringer. Svenskene hang på Norge til stillingen 6-6 i første omgang. Så sa de norske jentene takk og farvel for første gang.

Fire kjappe scoringer gjorde at det stod 10-6 etter drøye 22 minutters spill. Sverige nektet å gi seg og slo tilbake. Ved pause var stillingen 12-10.

I andre omgang fulgte lagene hverandre tett til stillingen 20-19. Så sa Norge et endelig takk for følget til Sverige. Kjersti Beck våknet i målet og Isabel Blanco storspilte defensivt. Norge vant til slutt 27-25.

- Vi hadde litt timingproblemer innledningsvis og det er lenge siden vi har spilt kamp, påpeker Blanco.

Hun er en av tre spillere som har vært i aksjon de siste ukene i sluttspillfinaler med danske Aalborg.

- Ikke ferie på La Santa

De to andre norske spillerne som har vært i aksjon er tvillingsøstrene Katrine og Kristine Lunde. Søskenparet var Norges beste spillere bak Blanco. Kristine Lunde ble også toppscorer med seks mål.

- Jeg er veldig fornøyd med at vi vinner. Det er lenge siden vi har vært samlet så dette er bra, sier Kristine Lunde.

Landslagssjef Marit Breivik påpeker det samme.

- Vi har bare vært ei uke sammen siden mars. Sverige er topptrent siden de også skal gjennom kvalifiseringskamper snart, sier Breivik.

Hun tar med seg landslagsjentene på et toukers opphold til La Santa på Lanzarote i juni.

- Det blir nok ikke ren ferie for jentene. Det blir en god del fysiske økter og aktiv jobbing, sier Marit Breivik.

NB! Norge er gjennom EM-gullet i fjor allerede kvalifisert for VM i St. Petersburg i desember.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere