*Nettavisen* Sport.

26 kvinner har hjulpet Thorir

Sylvi Fosså, Janne Oppheim Søllesvik, Toril Fiskerstrand, Thorir Hergeirsson, Wenche Halvorsen Stensrud, Mia Hermansson Høgdahl, Grethe Ingels, Britt Tajet Foxel. Alle er "Thorirs damer". Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Girlpower for landslagssjefen.

Thorir Hergeirsson styrer mot EM-suksess med 26 damer i ryggen.

Håndballjentenes sussebass har åpnet de feminine slusene og gjør storsuksess.

Hos svært mange EM-konkurrenter er det en dameslenger eller to. For øvrig har gubbeveldet nesten total styring.

– Hva med et kyss på kinnet?

– Det tar vi privat, spøker Mia Hermansson Högdahl idet NTB scanpix fotograferer håndballsjefen og mange av hans kvinnelige medhjelpere.

– De er først og fremst med fordi de har personlige og faglige kvalifikasjoner og ikke på grunn av kjønn. Jeg tror dette er sunt også i et herrelag om jeg hadde trent et slikt. Da ville jeg hatt med en kvinnelig dimensjon, sier Thorir Hergeirsson til NTB.

– Det er altfor lite kvinner som trenere og i lederroller rundt lagene i toppidretten. Samtidig mener jeg at det er viktig med en mannsdimensjon i et kvinnelag. Balanse er viktig.

Skryt

– Det er utfordrende, krevende og givende å jobbe med et lag som skal være i verdenstoppen. Jeg tror kanskje at kvinner innimellom kan være flinkere enn menn til å observere stemninger og ta tak i ting tidlig, sier fysioterapeut Janne Oppheim Søllesvik til NTB.

Hun har meget tett kontakt med spillerne.

– Det er flott at de (damene) er der. Noen ganger kan du for eksempel bare sette deg ned å snakke med fysioen selv om du ikke er skadd. Og du kan snakke om alt, sier Camilla Herrem til NTB.

Laget

Dette er jentene som har bidratt inn mot og under EM i Ungarn og Kroatia:

Mia Hermansson Högdahl (assistenttrener), Janne Oppheim Søllesvik (fysioterapeut), Sylvi Fosso (massør), Wenche Halvorsen Stensrud (analyse), Toril Fiskerstrand (hovedleder), Grethe Ingels (lagadministrator), Britt Tajet Foxell (mental trening), Marit Breivik (assisterende toppidrettssjef), Anne Froholdt (lege) og Liv Hemmestad (idrettspedagogikk, coaching og ledelse).

Ny luft

Norge forflyttet seg torsdag fra Debrecen til Budapest. Det ble tatt vel imot. Etter 14 døgn på samme hotell kan brakkesyken fort snike seg inn.

Fredag spilles semifinalen mot Sverige. Søndag går medaljekampene.

Norge har statistikken i ryggen med fem gull og ni medaljer på ti EM-forsøk. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.