*Nettavisen* Sport.

Antiheltens hevn

Foto: (Scanpix)

Han var spilleren som alltid sviktet da det gjaldt. I EM tok Lars Christiansen hevn.

28.01.08 09:41

LILLEHAMMER (Nettavisen): DANMARK-KROATIA 24-20:

Ingen har spilt flere landskamper for Danmark og ingen har scoret flere mål enn Lars Christiansen. Likevel var han i mange år kjent som spilleren som alltid var best når det ikke gjelder.

I mesterskap etter mesterskap feilet den målfarlige venstrevingen.

Toppscorer, All Star Team og gull
Men lykken snudde i VM i Tyskland. For første gang i sin lange karriere sto 36-åringen frem og var god da det virkelig betydde noe.

Den formen tok han med seg inn i årets EM og Flensburg-Handewitt-spilleren avsluttet mesterskapet med toppscorertittelen, plass på All Star Team og ikke minst, gullmedaljen rundt halsen.

- Det er herlig å se at hva han har oppnådd. Jeg unner ham dette for han har vært en av de mest kritiserte spillerne i Danmark. Men de to siste årene har det løsnet for ham. Nå kom han på all står/start team og han ble toppscorer, smiler Ulrik Wilbek.

Selv er han beskjeden og vil ikke snakke så mye om sin egen rolle, selv om de fleste dansker vil si han var en av nøkkelspillerne i jubelferden gjennom Norges land.

- Jeg har vært med i 15 år og hatt mange skuffelser. Jeg har vært med i noen mesterskap hvor jeg ikke har spilt så godt. Nå står man her og har spilt en fantastisk turnering. Laget har vært helt utrolig. Da er man stolt, sier han til Nettavisen.

Se video fra finalen

208586

Sikret finaleplass
Han scoret på straffekastet som sendte danskene til EM-finalen. Han innrømmer at det gikk noen tanker gjennom hodet hans da han sto ansikt med ansikt med Tysklands målvakt Henning Fritz.

- Du tenker litt på betydningen av skuddet. Hva som skjer hvis du scorer og hva som skjer hvis du bommer, men ikke noe mer enn det. Jeg hadde en veldig god følelse før jeg skjøt, forteller Christiansen.

Veteranen har nylig signert en ny toårskontrakt med Johnny Jensens klubb Flensburg-Handewitt.

Selv om han nå er 36 år, har han ingen planer om å legge opp med det første.

- Så lenge jeg synes det er gøy så fortsetter jeg, smiler han.

Klikk her for flere håndballnyheter
For full oversikt over sportsnyhetene - klikk her!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag