RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
ARENDAL-SEIER: Arendal slo Bodø knepent i tirsdagens finale.
ARENDAL-SEIER: Arendal slo Bodø knepent i tirsdagens finale. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)

Arendal best i dramatisk NM-finale

Sørlendinene dro det lengste strået til slutt.

ØIF ARENDAL - BODØ 23-22:

Verken ØIF Arendal eller Bodø hadde spilt NM-finale tidligere. I et jevnt oppgjør tirsdag stakk sørlendingene av med NM-tittelen etter seier 23-22.

Bodø ble utropt til favoritt etter to seirer i kampene mellom finalelagene i serien. De startet også oppgjøret best. Klubben fra Nordland hadde lenge et overtak på sørlendingene. På det meste hadde de en ledelse på fire mål, 10-6, men så tok serielederen tak.

De neste sju minuttene handlet det meste om ØIF. Laget scoret fem mål, og med kun sekunder igjen på kampuret i første omgang hadde arendalittene snudd kampen i sitt favør, 11-10. Like før pausesignalet lød, utlignet nordlendingene til 11-11. Det var duket for en uhøvelig spennende annen omgang.

Jevn batalje

Den siste halvdelen utviklet seg til en sjelden jevn duell på håndballparketten. Lagene fulgte hverandre som skygger gjennom hele omgangen.

Kun en liten periode da ØIF var i undertall med to mann, førte bodøværingene i ledelsen med to mål, men Arendal kjempet seg tilbake igjen. Med sju minutter igjen sto det 19-19.

Ingen av lagene klarte å skaffe seg den nødvendige luken for å skaffe seg et overtak. De byttet på hvem som ledet med ett mål. Tre minutter før slutt ledet Bodø 22-21, men André Jørgensen Hofstøl vendte med sitt åttende og niende mål.

Med 30 sekunder igjen ledet ØIF dermed 23-22. Bodø hadde ballen, og toppscorer Stig Tore Moen Nilsen skjøt, men Arendal-målvakt Sven Erik Medhus reddet, slik han rett før hadde lovet i timeoutklynga.

Publikumsfest

Klubbenes finaledebut var tydelig populær i hjembyene. De røde fargene til Arendal og de blå til Bodø dominerte på den ene langsiden. Laget fra Aust-Agder hadde solgt hele 1600 billetter til kampen, og stemningen på tribunen var stor.

I tillegg fikk det støtte fra de rødfargede Halden-tilhengerne som hadde blitt igjen etter kvinnefinalen. De to lagenes supportere hadde gått sammen om å støtte hverandres lag.

Arendal vant dermed både kampen på tribunen og banen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere