*Nettavisen* Sport.

Bakken Wahlquist skal erstatte Herrem i Holstebro

TIL DANMARK: Hege Bakken Wahlquist har signert en ettårsavtale med Team Tvis Holstebro. Foto: Peter Tubaas/Glassverket

Forlater Glassverket etter sesongen.

25.01.16 15:25

Venstrekanten har signert for den danske toppklubben Team Tvis Holstebro (TTH). Det offentliggjorde klubben på sine nettsider søndag.

Hege Bakken Wahlquist (23) skal der erstatte en annen norsk spiller som er ferdig i klubben etter denne sesongen: Camilla Herrem.

- Det er noen store sko som skal fylles. Hun er tross alt verdens beste på den plassen. Jeg har litt å leve opp til, sier Wahlquist til Glassverkets nettsider.

Wahlquist har signert en ettårskontrakt. Det er foreløpig ikke kjent hva som blir Camilla Herrems neste stoppested.

- Hun har hatt en fantastisk utvikling den siste tiden, hvor hun har scoret massevis av mål, og hennes fart og håndballfilosofi passer perfekt til TTH, sier Pether Krautmeyer, hovedtrener i Holstebro.

Glassverket og Wahlquist tok for øvrig sølv i den norske eliteserien i fjor. Og etter 13 spilte kamper denne sesongen, ligger de nå som nummer tre på tabellen, bak Larvik og Tertnes.

Stygg kneskade

Den raske kantspilleren kom til Glassverket før 2013/2014-sesongen, og 23-åringen bar på en stygg skadehistorikk. I mars 2012 pådro hun seg en kneskade, da hun spilte for Sola mot Stabæk i eliteserien.

Nå har hun lagt kneskaden bak seg, og det sammen gjør hun snart med Norge.

- Det blir veldig trist å forlate Glassverket, for jeg har likt meg så godt. Samtidig gleder jeg meg veldig til å begynne i Danmark, sier Wahlquist til Glassverkets nettsider.

Årdølen var på juniorlandslaget før hun skadet kneet. I november ble hun tatt ut til samling på rekruttlandslaget. 11. til 14. februar er det ny fellessamling for hjemlige landslagsspillere og rekruttspillere i Skien.

23-åringen ønsker ikke å spekulere om hvorvidt navnet hennes vil dukke opp på landslagstrener Thorir Hergeirssons liste da.

- Det er vrient å si noe om. Jeg håper naturligvis jeg fortsatt er med på rekrutt, men å bli tatt ut på A-landslaget torr jeg blir vanskelig nå. Der er det så mange gode, sier Wahlquist.

Kjærestepar

Men, det er ikke bare en landslagsplass overgangen til dansk topphåndball kan komme til å bidra med.

Også samvær med sin kjæreste, og håndballspiller for herrenes rekruttlandslag, Torbjørn Sittrup Bergerud, lokker. Den talentfulle målvakten skiftet klubb fra norske Drammen HK til svenske Lugi før denne sesongen. Men fra neste sesong skal også han spille for Team Tvis Holstebro.

Dermed ender kjæresteparet med å spille for hvert sitt elitelag i samme klubb, i den øverste divisjonen i Danmark.

- Det var jo veldig viktig for meg. Jeg gleder meg til å være litt mer sammen med han. Det veier ekstremt mye i valg av klubb, men jeg har også fått et godt tilbud fra TTH, som jeg ville vurdert seriøst uansett, sier Wahlquist.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.