RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bare «mos» er godt nok

Sist oppdatert:
Tidligere landslagsspiller Svein Erik Bjerkrheim mener Norge må knuse Ungarn i den avgjørende play off-kampen i håndball på hjemmebane for å ha VM-sjanse.

Presset øker på Gunnar Pettersens håndballmenn. To kamper – en hjemme i Sandefjord og en borte i Ungarn – skiller Norge fra lagets første internasjonale mesterskap siden VM i Frankrike i 2001.

Den første kampen mot Ungarn spilles i Jotunhallen 1. pinsedag (søndag 30. mai). Returen går helgen etter.

- Hjemme må vi vinne. Seier med fem mål tror jeg gjør det vanskelig. Blir det mellom sju og ti mål, vil jeg være mer sikker på at det også blir VM-spill, sier Svein Erik Bjerkrheim til NTB.

Kravet er skyhøyt. Ungarn er regnet som en av verdens toppnasjoner i herrehåndball. Landet er også fryktet for sitt fanatiske håndballpublikum, som garantert vil skape et lurveleven for nordmennene på hjemmebane.

- Jeg er optimist. Sjansen for å gå videre er 50 prosent, hvis jeg skal være helt nøytral. Innerst inne tror jeg den er 60-40 i vår favør, hevder Bjerkrheim.

Ikke uenig
Gunnar Pettersen er ikke uenig med sin tidligere elev, men landslagstreneren vil ikke spekulere i hvor mange mål Norge bør ha med seg som forsprang til Ungarn.

- Det blir feil å si for eksempel fem mål, for vinner vi med fire vil det bli tolket som for lite. Viktigst er det at vi får et psykisk overtak over motstanderen før returkampen. Det kan være vi vinner med ett mål i en kamp vi burde vunnet med ti. Det kan være nok i seg selv, sier Pettersen til NTB.

- Ungarn er et bedre håndballag enn folk flest tror. Overført til fotball så må Norge slå ut et lag som England, Tyskland eller Brasil, og vi har bare en sjanse. Ungarn verken vinner eller taper sjelden med mange mål, forteller landslagstreneren.

Blant topp ti
Siden VM i Frankrike i 2001 har det vært tre internasjonale mesterskap på rad uten norsk deltakelse. Polen sto i veien våren 2002, mens Jugoslavia og Portugal ble overmenn i de to siste kvalifiseringene.

- Ungarn er neppe inne blant topp fem-nasjonene i verden, men laget ligger tett oppunder; mellom fem og ti, tipper jeg, sier Svein Erik Bjerkrheim.

Drammen-spilleren mener Norge er i samme sjikt.

- Gunnar er nok litt usikker på kampene selv også. Han er under mye press. Klubbene er avhengig av at landslaget tar seg til VM. Ikke at det går nedenom og hjem om vi ikke greier det, men det gir automatisk et løft, mener Bjerkrheim.

Det norske landslaget er for tiden samlet til trening i Drammen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere