RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SCANPIX

Beck: - Jeg angrer ikke

Kjersti Beck angrer ikke på at hun sa nei til landslaget.

Etter å ha gått glipp av håndballjentenes EM-gull i desember på grunn av skade, valgte Spania-proffen Kjersti Beck å si nei til mer spill på landslaget.

Hun ville ha mer tid til å gjøre andre ting enn bare å spille håndball.

- Føles riktig
Et halvår senere er hun fornøyd med avgjørelsen hun tok.

- Det har jeg ikke angret på i det hele tatt, sier hun til Nettavisen.

- Mine prioriteringer føles veldig riktig. Det er godt å ha ferie når jeg har det fra klubblaget og kunne prioritere annerledes for en gangs skyld, forklarer totningen.

Beck tjener sine Euro i den spanske storklubben CBM Sagunto. I motsetning til mange andre som spiller i Spania, har hun foreløpig fått utbetalt lønnen sin.

- Vi har fått pengene våre frem til nå og de sier at de har penger til å lønne oss neste sesong også, forteller den tidligere Byåsen-spilleren.

Fordummende
Etter forrige sesong trakk hovedsponsoren seg og det ble mindre penger i klubbkassen. Men det skal ikke gå utover spillerlønningenen.

- De nye sponsorene er ikke like stor som den forrige. Det blir nok flere lange bussturer og ikke charterfly til alle bortekampene, tror Beck.

Da hun spilte i Byåsen jobbet hun i nærradio ved siden av å spille håndball. Overgangen til å være heltidsspiller ble litt brå for henne.

- Det er litt fordummende. Jeg har brukt litt tid på å lære spansk. Men det er en liten utfordring å få tiden til å gå, spesielt om vinteren. Nå er det fortsatt såpass varmt at vi kan dra på stranden. Men jeg savner litt å ha en annen jobb, hvor en møter folk som bryr seg fletta om håndball, ler hun.

Tviler på landslagscomeback
Men Beck innser at hun er i en situasjon som mange andre bare drømmer om.

- Jeg ser jo at det er et privilegium å ha så mye fritid og kan gjøre hva jeg vil, innrømmer hun.

Etter ett år i Valencia, begynner hun å vende seg til å bo langt hjemmefra.

- Det er fortsatt litt langt hjem og få kjente. Men jeg begynner å venne meg til det, sier Beck, som har to sesonger igjen av kontrakten sin.

Om hun kommer til å gjøre comeback på landslaget, tviler hun på.

- Det vet jeg ikke. Jeg orker ikke å planlegge langt frem i tid. Men jeg kommer ikke til å spille håndball på toppnivå i mange år, avslører 26-åringen.

CBM Sagunto åpnet sesongen med 29-27 over Rocasa på Gran Canaria og møter søndag Vicar Goya Jarquil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere