*Nettavisen* Sport.

Bekreftet: Alstad inn i VM-troppen

KLAR FOR VM-SPILL: Forsvarskjempen Ida Alstad. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Ungjente må vike plassen.

16.12.15 14:18

Det har de siste dagene vært klart at Ida Alstad er på ei inn i VM-troppen og onsdag morgen bekreftes dette av landslaget.

I en pressemelding opplyses det at Alstad kommer inn i troppen på bekostning av ungjenta Vilde Mortensen Ingstad.

Ingstad har fått lite spille tid så langt under mesterskapet.

- Mari Molids utvikling er positiv, og hun er kampklar som resten av laget. Men den lille usikkerheten knyttet til Molids kne, gjør at landslagsledelsen ønsker å ha Alstad tilgjengelig som erfaren ressurs i det norske midtforsvaret, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Selv om Vilde Mortensen Ingstad går ut av den offisielle VM-troppen, vil hun være med laget videre i mesterskapet som reserve.

- Det er surt å bli satt ut av troppen, men jeg har lært mye og fått nyttig mesterskapserfaring. Dette har gitt mersmak, og jeg er motivert for å komme tilbake i fremtidige mesterskap. Nå blir jeg med troppen videre for å lære mer og støtte laget videre i VM, sier Vilde Mortensen Ingstad.

Mange ble overrasket da Alstad ikke kom med i VM-troppen. Hergeirsson forklarte valget slik overfor Nettavisen i november, etter at Alstad hadde spilt meget bra i en rekruttkamp mot Island på Lillehammer.

- Ida er reserve. Det er stor forskjell på Island og de beste nasjonene. Det er gledelig at Ida er på gang, det har vi sett, men hun er ikke på det nivået som kreves for å være med. Vi har flere gode reserver, skulle vi trenge det.

Nå har han altså bestemt seg for å hente inn reserven.

Alstad er en veteran i det norske landslaget og kjent som en beinhard forsvarskjempe. En skade har holdt trønderjenta ute i lengre tid, men hun har vist stigende form de siste månedene i klubblaget Byåsen.

Norge møter Montenegro til kvartfinale onsdag kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag