*Nettavisen* Sport.

Berge irritert over norsk tap

IKKE FORNØYD: Håndballherrenes trener mener Norge burde fått mer ut av søndagens kamp mot Serbia. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

Men landslagssjefen er fornøyd med turneringen.

Norge ledet med to mål til pause, men i annen omgang ble Serbia for sterke i Elverum, og slo Christian Berges menn 28-25.

Dermed tapte Norge den siste kampen i vinterturneringen. Fra før hadde de slått Elverum og Ungarn, men søndag ble serberne for sterke.

Det var likevel en kamp Norge gjerne kunne vunnet, men spillet i annen omgang ble altfor svak.

- Jeg er litt irritert over at vi ikke vinner, jeg synes det var en kamp vi burde vunnet, sier landslagstrener Berge til NTB.

Etter å ha ledet 18-16 etter de første 30 minuttene, tok Serbia fullstendig over etter hvilen.

- Får gode svar

Norge slet voldsomt med å finne nettet, og scoret bare sju mål i annen omgang.

- Vi gjør litt for mange bytter i den fasen av kampen, og bytter fra 5-1 til 6-1 i forsvar, men får mange gode svar, sier Berge.

Norge var på vei mot en liten sluttspurt, men en straffebom mot slutten ble avgjørende. Sluttresultatet ble til slutt 28-25.

Magnus Gullerud ble kåret til Norges beste spiller. Han bemerket seg mest i forsvar, men bidro også framover.

Christian Bjørnsen ble Norges toppscorer med seks. Magnus Jøndal og Harald Reinkind bidro med fem hver.

- Må bli stabile

Serbia vant turneringen foran Norge, men Berge er likevel fornøyd med hva han og landslagsledelsen får ut av turneringen.

- Jeg synes det har vært veldig bra. Vi var nylig med i en turnering i Spania, og der presterer vi også til tider bra. Vi bytter mye og må finne stabiliteten, sier landslagstreneren.

Det spilles for tiden VM i Qatar, et mesterskap Norge må følge på TV. Stabilitet er ordet Berge bruker på spørsmål om hva som skal til for at landslaget er med neste gang det er mesterskap.

- Vi mangler mange, og er tynt besatt med tanke på dem som vanligvis drar lasset, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.