*Nettavisen* Sport.

Berge vant over kreften

Foto: (EPA/Scanpix)

Landslagsstjenen Christian Berge har vunnet kampen over kreften. Nå vil han tilbake til Bundesliga og Flensburg-Handewitt.

31.08.05 08:06

Drøyt tre uker etter at han gikk gjennom den siste cellegiftkuren, har Christian Berge fått beskjeden han bare har drømt om.

- Vi har fått svar på alle prøver. Kroppen er helt fri for sykdommen. Det er helt fantastisk at det er mulig å bli helt frisk fra en slik sykdom på sju-åtte måneder, forteller Christian Berge til TV 2 Nettavisen.

Kreftdiagnose i fjor
Det var i november i fjor at landslagsstjernen i håndball for første gang fikk fikk diagnosen non-Hodgkins lymfom. Han kom seg tilbake på banen i januar, men to måneder senere fikk han tilbakefall. Nå har han vært gjennom knallharde cellegiftkurer for å bli frisk igjen.

- Jeg har vært så langt nede som jeg kunne være, sier 32-åringen.

Comeback på nyåret
Tirsdag var han med på benken da Flensburg-Handewitt spilte Supercup mot Kiel i München, og han innrømmer at lysten til å spille håndball igjen er sterk.

- Det kribler noe vanvittig når jeg sitter og ser på, sier han.

Og planen er ikke bare å komme tilbake på banen. Han skal tilbake på topplan, men det skal være på hans premisser. Noe sympatispill ønsker han ikke når han etter planen er tilbake på banen på nyåret.

- Jeg skal være god hvis jeg skal spille igjen. Jeg skal være blant de beste, ellers så gidder jeg ikke. Jeg vil ikke spille fordi folk synes synd på meg, sier han.

Kan bli leid ut til Heimdal
Berges håndballfremtid blir trolig i Tyskland. Etter seks år i Flensburg-Handewitt er han megastjerne i den nord-tyske toppklubben.

- Slik det ser ut, så blir det Flensburg. Men det kan også bli Danmark. Det er ikke helt klart ennå, forklarer Berge.

Men det er ikke umulig at den tidligere landslagsspilleren blir å se i norske håndballhaller først.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Det er mulig det blir Heimdal før jul. Det kan være Flensburg leier meg ut slik at jeg får kamptrening. Men jeg kan ikke spille for dem etter jul, sier han.

Overgangsreglene i Bundesliga setter en stopper for det. Dersom han spiller for en annen klubb etter jul, får han ikke spille for Flensburg-Handewitt siste del av sesongen.

Tilbake i trening
Selv om Berge nå er friskmeldt, betyr ikke det at han ikke kan få tilbakefall igjen. Men det er en fjern tanke for den målbevisste trønderen.

- De fleste som har hatt sykdommen, har fått tilbakefall, men jeg kan ikke tenke på det. Da blir en bare syk. Jeg må leve det livet jeg har levd, forklarer han.

Han er nå i gang med opptreningen. Foreløpig går det i rolig løpe- og styrketrening. Men han merker fremgang. Til nå er det blitt seks økter.

- Jeg må ta det veldig, veldig rolig fremover. Men det er ganske moro å se fremgang nesten for hvert steg du tar mens du løper, forklarer Berge, og vet at veien tilbake er lang.

- Det er utrolig langt igjen før jeg er tilbake, innser han.

Men han er sikker i sin sak: tilbake på banen skal han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.