RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Best i Tyskland - endelig god nok for Norge

Foto: CORNELIUS POPPE (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Else-Marthe Sørlie Lybekk får de beste skussmål av sin klubbtrener Morten Arvidsson, som ikke forstår at Marit Breivik kunne vrake henne.

GÖTEBORG (Nettavisen): Else-Marthe Sørlie Lybekk er tilbake i landslagsvarmen etter to år som Marit Breiviks femtevalg.

Følg Norges åpningskamp i EM mot Slovenia direkte fra kl. 19.15 torsdag

Veteranen fra Snertingdal måtte se Elisabeth Hilmo, Isabel Blanco og Randi Gustad alle bli foretrukket fremfor henne både til EM i Ungarn og VM i Russland. I fjor sto også Maren Villabø foran i landslagskøen.

Blant verdens fem-seks beste
Det synes Leipzig-trener Morten Arvidsson var merkelige vurderinger av Breivik.

- Jeg har ikke forstått hvorfor hun var ute av landslaget. Jeg synes det er utrolig. Det er ingen tvil om at hun er den beste linjespilleren i Bundesliga og etter min mening er hun også en av de fem-seks beste i hele verden, sier han til Nettavisen.

Breivik lar ikke den kritikken gå inn på seg.

- Han kom jo ned dit sent. Etter at han kom ned har hun jo vært inne, sier hun.

Arvidsson overtok som trener for Leipzig foran denne sesongen. Breivik har en enkel forklaring på hvorfor Sørlie Lybekk ikke har vært med i de to siste mesterskapene.

- Hun ble konkurrert ut av Isabel Blanco i sin tid, forklarer landslagssjefen.

Tøff konkurranse
Hovedpersonen selv vil heller fokusere på at hun nå er tilbake på landslaget og er klar for å kjempe om sitt fjerde mesterskapsgull.

- Konkurransen har vært tøff. Det som er positivt er at jeg er en enda bedre linjespiller nå som jeg er tilbake. Jeg velger å se det sånn nå, selv om jeg gjerne skulle vært med litt tidligere også, sier hun.

Leipzig-treneren mener Breivik skulle fått et forklaringsproblem dersom hun hadde oversett henne en gang til.

- Det ville vært dypt urettferdig hvis hun ikke fikk være med utfra det hun har prestert denne sesongen. Det ville vært vanskelig for Marit å bortforklare det denne gangen, sier han.

- Blir en nøkkelspiller
Sørlie Lybekk har vært med på alle de norske gullbragdene, selv om bidraget i 2004 var minimalt. Hun ble hentet inn som reserve til semifinalen og finalen etter at Blanco ble skadet i mellomspillet.

Arvidsson tror hans elev kan bli en nøkkelspiller for Norge i EM.

- Det blir hun helt sikkert. Både på og utenfor banen. På grunn av sine egenskaper er hun kanskje min viktigste spiller i Leipzig, sier han, vel vitende om at han bare har en målvakt på bundesliganivå i troppen.

Sørlie Lybekk synes det er stas med all rosen fra treneren.

- Det er hyggelig å høre det. Han ser meg jo nesten hver dag, så kanskje han ikke er helt objektiv heller, men det har gått bra. Det har vært stabilt bra og jeg spiller på et godt lag, sier hun.

Etter å ha slitt med forkjølelse et par dager, er hun nå fit for fight og gleder seg til EMs åpningskamp mot Slovenia.

- Det går mye bedre i dag. Jeg var litt groggy i går, men med en dags hvile føler jeg meg mye bedre, sier Sørlie Lybekk fornøyd til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere