RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bøhn mot comeback i september

Foto: Aleksandar Djorovic/Scanpix
Den kreftrammede treneren på bedringens vei.

Ungarsk håndball savner sin frelser Karl Erik Bøhn. Håpet er å ha ham delvis på plass i september.

- Alle venter på ham. Vi vet han har hatt det tøft, men vi håper og tror han er tilbake i september. Bøhn vil få mye tid på seg, sier Istvan Langkauf i Ungarns håndballforbund til NTB.

- Kan ikke vente
Bøhn er på bedringens vei etter knallharde måneder med kreftbehandling. Vestfoldingen var svært syk i vinter, men mot nesten alle odds er han erklært kreftfri. Likevel har han en ganske lang vei tilbake for å komme seg i fysisk bra form.

- Forbund, ledere og spillere kan ikke vente med å få ham tilbake. Hele hans norske system har fungert. Det ga oss bronse i EM, og vi håper på det samme i VM i desember med Karl Erik sammen med oss.

Neste uke reiser landslagets hjelpetrener Beata Siti til Norge for å besøke Bøhn.

Tøft
Den planlagte treningsleiren i Vestfold i sommer er naturlig nok avlyst. Ungarn spiller kvalifiseringskamper i mai og juni, trolig med Siti som sjef.

Ungarerne hadde ikke tatt medalje i mesterskap siden 2005 før tredjeplassen i fjor. Bøhn og hans norske medhjelpere fikk mye av æren.

Den norske treneren hadde planer om å kjøre laget sitt beinhardt fysisk i sommer. Bøhn ville løfte løpskapasiteten markant for å kunne utfordre de beste i verden.

Sykdommen setter prosjektet på vent.

Årets VM-sluttspill spilles i Serbia i tidsrommet 7.-22. desember. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere