RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Blir de VM-jokere?

Foto: Monatsje/Scanpix
Sist oppdatert:
Både Gøril Snorroeggen og Kristine Lunde Borgersen er tilbake på landslaget.

NORGE - TYSKLAND 25-13:

I sommer var Gøril Snorroeggen tilbake på det norske damelandslaget i håndball og spilte to kamper mot Frankrike i juli.

Dette var 26-åringens første kamper med flagget på brystet siden 2008. Den tidligere Byåsen-spilleren har slitt mye med skader de siste sesongene.

Kan bli VM-joker
Og med Gro Hammerseng borte fra vinterens VM og veteranen Tonje Larsen usikker på grunn av skade, kan trønderjenta fort bli en joker for Norge.

Tirsdag fikk Snorroeggen fornyet tillit av landslagssjef Thorir Hergeirsson, da Norge møtte Tyskland i første kamp av World Cup-turneringen i Danmark.

Turneringen, som går av stabelen i danske Århus, blir ofte brukt til eksperimentering og trening fram mot mesterskapene, og 26-åringen ga sjefen svar.

- Det er morsomt å se Gøril Snorroeggen tilbake. Hun ligger å styrer det norske spillet og tar også skuddansvar, sier TV2s ekspertkommentator Bent Svele.

Svar fikk Hergerisson også av tidligere kaptein Kristine «Kikki» Lunde Borgersen. 31-åringen spilte sist for Norge tilbake i 2009 og har vært borte på grunn av graviditet og fødsel.

- Kikki kommer seg mer og mer. Både hun og Gøril har levd opp til forventningene så langt og kanskje litt til, sier Norges assistenttrener Mia Högdahl til TV 2.

Hadde full kontroll
Norge hadde grei kontroll på tyskerne i tirsdagens kamp, selv om det ikke hele veien var full klaff for Hergeirssons jenter. Til pause sto det komfortable 14-7 til Norge.

Lunde Borgersen startet kampen på benken, men kom etter hvert inn og markerte seg direkte. I første omgang ble det fire mål på veteranen.

Snorroeggen var også aktiv for det norske laget og så ut til å trives godt i sin playmakerrolle. Totalt ble det tre mål på trønderjenta i løpet av den første halvtimen.

Etter hvilen fortsatte den norske dominansen og de norske jentene var i grunn aldri truet. Laget holdt seg hele veien klart foran tyskerne og kontrollerte inn seieren, mye takket være solid forsvars- og keeperspill.

Da sluttsignalet lød i Århus sto det 25-13 på lystavla. Lunde Borgersen noterte seg for én scoring i andre omgang, mens Snorroeggen ikke fant nettet i siste halvdel av kampen.

Lunde Borgersen ble dermed toppscorer i sitt landslagscomeback. Norge skal også møte Frankrike og Romania i World Cup-turneringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere