*Nettavisen* Sport.

Blir slått av treneren

Foto: Morten Holm/Scanpix

SOUSSE (TV 2 Nettavisen): Trening etter trening må Frank Løke kalle Gunnar Pettersen for «Champ» etter sviende nederlag i en intern konkurranse.

23.01.05 09:00

Frank Løke er den norske VM-troppens største konkurransemenneske. Han konkurrerer om alt det er mulig å konkurrere om.

- Jeg elsker å konkurrere. Det er egentlig det beste jeg vet. Jeg konkurrerer mye med guttene på laget. Dersom det er noe å konkurrere om, så er det konkurranse. Ofte er det penger inne i bildet og da er det ekstra gøy, gliser han.

«Champ» og «Loser»
Men på landslagets to første treninger i Tunisia har han måttet bite i parketten etter å ha tapt konkurranser mot den han aller minst ønsker å tape for.

Han og trener Gunnar Pettersen åpner hver trening med å skyte fra midtbanen. Den som treffer tverrliggeren først gjør seg fortjent til tittelen ”Champ” resten av økten, mens taperen må tåle å bli omtalt som ”Loser”.

- Det gir meg egentlig ikke så mye å treffe tverrliggeren fra midtbanen. Jeg taper bare for å holde ham litt blid overfor guttene. Jeg har fått beskjed av de andre om å tape slik at det blir en stille og rolig trening. Det er ren taktikk fra min side, forklarer han med et smil overfor TV 2 Nettavisen.

Akkurat den unnskyldningen tar Pettersen med et stort smil.

- Det faller jo på steingrunn. For alle som kjenner Frank Løke vet jo at det er tull. Han hater å tape. Han gjør ikke det for guttenes del, smiler landslagstreneren.

- Tapte med vilje
Men FC København-spilleren mener at når de to konkurrerer i det han mener er mer krevende øvelser, så er Pettersen sjanseløs.

- Når det kommer til ordentlige idrettsgrener som biljard, bordtennis og bowling så slår jeg ham, og det tåler han ikke. Han tåler ikke å tape og han tåler ikke å fortelle det heller, sier han, og trekker frem at han vant partenes bordtennisoppgjør kvelden i forveien.

- Det skjønner jeg godt at han trekker frem. Der tapte jeg. Men nå er det sånn at vi har vært sammen i 14 dager og jeg har slått Løke hele tiden. Nå er det tett på et mesterskap. Da må en gi ham noen seirer. Det er slik en pedagogisk bygger opp spillerne. Så han kunne få den. Der la jeg meg med vilje, kontrer Pettersen.

Landslagssjefen synes at Løkes enorme konkurranseinnstinkt gjør ham til en fantastisk spiller å ha i VM-troppen.

- Han gir alt hver eneste gang. Han er en treners drøm. Han hviler aldri, sier Pettersen.

Men Løke ønsker ikke å gå gjennom VM med ”Loser”-stempelet i pannen.

- Det er mange samlinger der det har vært omvendt og han har måttet kalle meg ”Champ”. Det er jo bare i tverrliggerkonkurransen vi spiller om disse uttrykkene. Det burde vært i de ordentlige konkurransene også, avslutter han.

TV 2 Nettavisen sender Norge - Brasil direkte på web-tv fra klokken 21.25. Kampen går også direkte på TV 2. Seks kamper fra håndball-VM sendes direkte på web-tv søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag