RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Breivik advarer mot danskene

Sist oppdatert:
Sjekk Norges vurdering av EM-motstanden.

LYSAKER (Nettavisen): Mellom 29. november og 15. desember skal Marit Breiviks 16 utvalgte kjempe om medaljer under EM i Makedonia.

For en gangs skyld var uttaket av den enkle sorten for landslagssjefen.

Les også:Sjekk hele troppen her!

- Jeg brukte litt tid på om vi skulle ta med to eller tre linjespillere. Det er litt på grunn av at vi har et relativt tøft kampprogram, med tre kamper på tre dager i hovedrunden. I tillegg så valgte vi Linn Jørum Sulland på bekostning av Vigdis Hårsaker, fordi hun er mer allsidig.

- Men det er riktig at det har vært atskillig tøffere å ta ut laget i tidligere mesterskap, sier Marit Breivik til Nettavisen.

Grei gruppe for Norge
På papiret har OL-mesterne fra Beijing havnet i en enkel gruppe. Slik vurderer landslagsassistent Thorir Hergeirsson Norges motstandere:

Spania: - En gammel kjenning for oss. Tradisjonelt et godt forsvarsslag som er gode én mot én. Vi tror de kommer med et rutinert mannskap til Makedonia.

Portugal: - De er relativt ferske i mesterskapssammenheng. Vi spilte mot dem tidligere i år og vet at de har 2-3 spillere med ekstremferdigheter både på skudd og finter. Ekstra spennende for oss ettersom vår keepertrener Mats Olsson er hovedansvarlig for landslagene i Portugal.

- Han får ikke delta på spillermøtene før den kampen, supplerer Marit Breivik.

Ukraina: - Her trenger vi hjelp fra Sergej Demidov for å få kartlagt Ukraina skikkelig. De har vært mye opp og ned i det siste, men det er heller ikke mange årene siden de holdt et høyt, europeisk nivå.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

INNE I VARMEN: Denne gangen vippet alsidigheten til Linn Jørum Sulland i hennes favør, når Thorir Hergeirsson (t.h.) og Norge offentliggjorde EM-troppen.
INNE I VARMEN: Denne gangen vippet alsidigheten til Linn Jørum Sulland i hennes favør, når Thorir Hergeirsson (t.h.) og Norge offentliggjorde EM-troppen.

Tøft uansett
Blant lagene Norge risikerer å møte i sluttspillet, finnes en rekke storheter. Gruppe A med Frankrike, Romania, Ungarn og Danmark er knallhardt uansett hvordan man vrir og vender på det.

Det vet Marit Breivik så altfor godt.

- Vi fikk jo en liten smakebit av det rumenske landslaget da de slo Larvik i europacupen i går. Det er stort sett disse spillerne som utgjør landslaget også, og de har blitt bedre under et litt annerledes regime på trenersiden.

- Romania er en av de aller klareste kandidatene til gull, dersom de klarer å få spillerne til å trekke i samme retning gjennom mesterskapet, advarer Breivik.

Danskene på vei opp
Under World Cup-turneringen i Århus tidligere i høst, fikk landslagssjefen også se at en annen stormakt for alvor har begynt å bygge seg opp igjen.

- Frankrike vet en aldri helt hvor man har, mens Ungarn har fått tilbake spillere som ikke deltok under OL i Beijing. Men jeg tror faktisk Danmark blir skarpest av de øvrige lagene. Jeg synes jeg så klare tegn på at de har fått skikk på forsvarsspillet sitt under World Cup’en.

Landslaget varmer opp til mesterskapet ved å spille mot Danmark, Angola og Russland under Møbelringen Cup helga 21-23 november.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere