*Nettavisen* Sport.

Byåsen fester grepet om 2. plassen

Foto: Ørn E. Borgen / SCANPIX

Byåsen viste styrke da de banket Nordstrand i årets første seriekamp. Nå fester de grepet om 2. plassen i Gildeserien.

04.01.05 21:07

BYÅSEN - NORDSTRAND 29-21: Byåsen har satt seg som mål å overta fra Larvik som Norges store lag. Med åttemålsseier over Nordstrand viste de i hvert fall at de er på god vei.

Etter en jevnspilt første omgang, tok trønderjentene helt over etter pause.

Anført av søstrene Marte- og Gøril Snorroeggen fosset de fra og da sluttsignalet lød i Nidarøhallen, sto det 29-21 på lystavlen.

Tjugum tilbake
Nordstrand hadde Heidi Tjugum tilbake i målet, men var i realiteten sjanseløse mot ungjentene fra Trondheim.

- Jeg vil ikke si at Nordstrand var dårlige, jeg vil heller si at vi var gode i kveld, sier Gøril Snorroeggen til TV 2 Nettavisen.

Byåsen har nå tatt fire av fire mulige poeng mot Nordstrand denne sesongen og har festet et godt grep om 2. plassen i Gildeserien. Det er bare Larvik som har klart å slå Gøril Snorroeggen & co.

Håper på Vigdis
Nå håper klubben å forsterke laget med Vigdis Hårsaker fra Larvik neste sesong. I og med Katja Nyberg forsvinner til Krim Ljubljana, ser trønderjentene mulighetene for å ta opp kampen med gullgrossistene fra Vestfold allerede neste sesong.

- Vi satser på at Vigdis kommer og da blir mulighetene enda større, sier EM-vinneren.

Men å stjele seriemesterskapet fra Larvik denne sesongen tror hun blir tøft.

- Jeg tror nok Larvik er et hakk foran oss fortsatt, men det er ikke dermed sagt at vi ikke kan slå dem i en kamp. Vi får satse på å slå dem i sluttspillet. Vi har kuttet inn på dem i hver kamp, så hvis vi kan kutte litt mer inn på dem i bortekampen nå, så kan vi kanskje slå dem i sluttspillet. Det synes jeg høres ut som en god plan, ler hun.

Marte Snorroeggen ble toppscorer for Byåsen med ni mål, mens Mia Hundvin scoret fem ganger for Nordstrand.

- Marte var knallgod i kveld. Skuddene satt skikkelig for henne, sier lillesøster, som også trekker frem Kari Aalviks målvaktsspill.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.