RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Daglig leder sprenger lønnstaket

Foto: Ned Alley/Scanpix
Sist oppdatert:
Heidi Løke ble nektet millionlønn i Larvik HK, men daglig leder hever selv millionlønn.

Larvik har satt et lønnstak på 650 000 kroner, men det gjelder kun for spillerne. Klubbens administrasjon kan tjene langt mer enn spillerne og i fjor var daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen best betalt med en årslønn på rundt 900 000 kroner.

Bruun Hansen sa klart nei til Heidi Løke da hun ville opp på det samme lønnsnivået, det endte med at Løke forlot klubben til fordel for ungarske Györ.

Den daglige lederen innkasserer en kvart million mer en klubbens største stjerner, men nestlederen i klubbstyret, Thor Edvard Mathisen, forsvarer den høye lønnen.

- Ja, ut ifra de økonomiske resultatene vi har hatt i de snart to årene han har vært i klubben, så har det vært en god investering, sier Mathisen til P4.

Etter det P4 erfarer ble det i fjor utbetalt en fast lønn på 75.000 kroner hver måneden til Bruun Hansen. Noe som til sammen blir 900.000 kroner i 2010. Det er det samme som han hadde i 2009.

- Bjørn-Gunnar får et akontobeløp fast i måneden som blir avregnet mot den resultatavhengige delen når året er omme og regnskapet er gjort opp.

- Så hvis resultatene blir lavere enn antatt, så må han tilbakebetale lønn?

- Det stemmer. Slik er avtalen. Av praktiske hensyn er det lurt at han får en forutsigbar lønn, sier Mathisen.

- Er det ikke uansett spesielt at mannen som nektet Løke millionen selv sitter og tjener det samme?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere