RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
LOT SEG IKKE STOPPE: Nora Mørk og Norge sikret seg en ny Golden League-triumf etter en seier over Danmark. Bildet er fra en tidligere kamp.
LOT SEG IKKE STOPPE: Nora Mørk og Norge sikret seg en ny Golden League-triumf etter en seier over Danmark. Bildet er fra en tidligere kamp. Foto: Jonathan Nackstrand (AFP / NTB scanpix)

Danmark ble lett match for håndballjentene

Sist oppdatert:
Dansk TV lot seg frustrere av «enmannshæren» Nora Mørk.

NORGE - DANMARK 31-23:

Nora Mørk var i støtet før pause da de norske håndballjentene enkelt slo et svakt Danmark 31-23 i den siste Golden League-kampen.

Norge fyrte ikke på samtlige sylindere og bommet en del, men hadde likevel full kontroll på vei mot nok en sammenlagttriumf i Golden League. Etter en jevn start begynte det norske laget for alvor å rykke fra etter et snaut kvarter. Til pause sto det 16-10 i Norges favør.

Nora Mørk glitret ikke i lørdagens 30-23-seier over Frankrike. Györ-stjernen maktet bare å score tre ganger i snuoperasjonen. I førsteomgangen mot Danmark var hun mer til å kjenne igjen.

- Vi var gode fra start, og det var ingen tvil om hvilket lag som kom til å vinne. Det gikk litt opp og ned, men vi hadde en god følelse. Vi er vanskelige å slå når vi får en ledelse, sa Mørk til TVNorge.

«Enmannshær»

25-åringen sto med seks fulltreffere da Norge ledet 14-8 etter i underkant av 25 minutter. Tre av dem kom som straffekast.

«Nora Mørk er en enmannshær i øyeblikket», rapporterte dansk TV 2 allerede tidlig i kampen. Mørk endte til slutt opp med åtte mål.

Det var Norges sjette strake seier mot Danmark. Forrige gang Thorir Hergeirssons utvalgte tapte for nabolandet var i november 2014. Norge kan også vise til ni seirer på rad i Golden League-turneringene denne sesongen.

Danskene tok ledelsen søndag, men klarte ikke å holde følge lenge. Norge så seg aldri tilbake etter at Mørk gjorde 3-2. Danmark tok sin første timeout allerede etter ni minutter.

Kontringer

Norges førstekeeper Kari Aalvik Grimsbø reddet to straffekast før pause.

Det var tydelig at selvtilliten ikke var på topp hos de danske jentene. De fortsatte å bomme fra 7-meteren også i annen omgang.

Thorir Hergeirsson etterlyste mer tempo da han tok timeout mot slutten av første omgang. Han fikk svar på tiltale, særlig etter pause. Danmark ble stadig straffet på kontringer.

På det meste ledet Norge med ti mål, men på tampen glapp det litt i det norske forsvarsspillet.

- Hadde vi trøkket på for fullt i 60 minutter, kunne dette virkelig blitt stygt for Danmark, sa Nora Mørk.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere