Danmark sparker landslagssjefen

FJERNES: Danmarks håndballdamer og trener Jan Pytlick avslutter samarbeidet..

FJERNES: Danmarks håndballdamer og trener Jan Pytlick avslutter samarbeidet.. Foto: Trond Reidar Teigen (Ap / NTB scanpix)

EM-skuffelsen fikk konsekvenser for trenerveteranen.

Jan Pytlick er ferdig som sjef for Danmarks kvinnelandslag i håndball. Avgjørelsen ble tatt etter en evaluering av EM-innsatsen.

- Vi er skuffet over åttendeplassen under EM i desember. Målsettingen vi hadde satt sammen med Team Danmark levde laget dessverre ikke opp til, forklarer Danmarks håndballforbund (DHF) ifølge BT.

Konklusjonen om at Pytlick må gå fra trenerjobben ble angivelig tatt i full gjensidighet mellom landslagssjefen og Danmarks håndballforbunds politiske, administrative og sportslige ledelse, hevdes det i pressemelding fra DHF.

Dette innebærer at Jan Pytlick fristilles per 1. januar 2015.

14 år totalt

Pytlick har vært Danmarks landslagssjef i tiden 1998 til 2005 og igjen fra 2007 fram til nå. Høydepunktene var OL-gullene i 2000 og 2004 og EM-gullet i 2002. Det ble også to EM-sølv. I VM ble bronsen i 2013 eneste medalje under hans ledelse.

Det var meningen å rette på det neste år, for 47-årige Pytlick hadde kontrakt fram til og med VM på hjemmebane i 2015. I stedet blir det en annen som leder Danmark i det mesterskapet.

- Riktig

- Jeg mener dette er riktig beslutning, sier landslagsveteranen Ann Grete Nørgaard (31) til Ritzau om Pytlicks avgang.

- Jeg tror en ny landslagssjef kan skape ny energi i landslaget, og det er viktig før VM på hjemmebane, mener hun.

- Det har ikke vært særlig utvikling i spillet vårt de to siste sluttspillene, og det føles som vi står i stampe spillemessig. Det kan være spillernes feil like mye som trenerens, men jeg tror det er godt at vi får noen nye øyne på det.

Hun vil ikke si hvem hun mener bør ta over etter Pytlick.

- Men det er mange gode danske kandidater. Jeg er sikker på at DHF finner rett mann eller kvinne, sier Nørgaard.

Takkes

Pytlick får mange rosende ord fra forbundsledelsen, som likevel ikke mente at han var rett mann til å lede laget videre.

- Jan Pytlick fortjener en ekstraordinært stor takk og dyp anerkjennelse for det arbeidet han har gjort med vårt kvinnelandslag og resultatene han har oppnådd siden tiltredelsen, sier generalsekretær Morten Stig Christensen i DHF.

Danmark greide ikke å leve opp til forventningene i EM i desember og endte på en skuffende 8.-plass i mesterskapet Norge vant etter blant annet å ha slått danskene klart i gruppespillet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.