RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dårlig nytt for Norge: - Det er ren propaganda


SPANSK TAP: Elisabeth Pinedo og Spania imponerte mot Russland selv om det til slutt ble tap.
SPANSK TAP: Elisabeth Pinedo og Spania imponerte mot Russland selv om det til slutt ble tap. (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Russland suser mot gruppeseier og Spania imponerte.


RUSSLAND – SPANIA 28-26:

Norge måtte se seg slått av Russland med 26-25 i VM-åpningen lørdag og det er helt klart at de russiske jentene seiler opp som en favoritt under dette mesterskapet. Trener Jevgenij Trefilov har med seg det som blir omtalt som den mest talentfulle russiske generasjonen siden midt på 1980-tallet og mandag imponerte russerne igjen stort.

I møtet med Spania, en av de andre favorittene i Norges pulje, vartet Trefilovs jenter opp med forrykende håndball. I tillegg viste også spanjolene at de blir en tøff nøtt å knekke for Norge.

- Propaganda
Med seier 28-26 blir det trolig Russland som vinner Norges gruppe og dermed får møte laget som ender opp på fjerdeplass i gruppe C når sluttspillet tar til med åttedelsfinaler neste uke.

Og det er liten tvil om at Russland kan gå hele veien for første gang siden 2009.

- Det var briljant håndball med forrykende angrepsspill. Det manglet litt defensivt og litt hos målvaktene, men det var ren propaganda for kvinnehåndball, sier TV 2-ekspert Frode Scheie i studio.

- Det er deilig å se på, legger den tidligere keeperen til.

Norge møter nettopp Spania fredag og oppgjøret mellom de to nasjonene kan fort bli en kamp om andreplassen i gruppen. Som vanlig er det et uortodokst spansk lag som har tatt turen til VM.

Norge forberedt
Men til tross for flott angrepsspill, viste Spania svakhetstegn bakover.

- Det er ikke alltid lett å tyde hvilken formasjon Spania har i forsvar. De er normalt et veldig godt forsvarslag, men de siste ti minuttene av første omgang er det ikke lett å si hva de holder på med bak der. Jeg har i hvert fall aldri sett noe slik før, sier TV 2-ekspert Randi Gustad om spanjolene.

- Spania har ristet Norge mange ganger før, men nå tror jeg de norske jentene er veldig forberedt på hva som kommer, sier den tidligere strekspilleren i studio.

(artikkelen fortsetter under bildet)

JUBLET: Russland står med full pott etter møter med Norge og Spania.


Russland og Spania fulgte hverandre tett i løpet av første omgang og etter 30 minutter med futt, fart og underholdene angrepsspill sto det 16-14 til Russland ved hvilen.

I andre omgang hentet spanjolene raskt inn tomålsledelsen og lagene fulgte hverandre som skygger. Andre omgang ble preget av flere utvisninger og litt mer rotete spill, men nerven var høy.

Med snaue fem minutter igjen skaffet imidlertid russerne seg en tremålsledelse og et solid grep om seieren. Dette klarte aldri spanjolene å svare på og det endte med 28-26 til russerne.

P.S. I en annen kamp i Norges gruppe vant Romania med 36-20 over Kasakhstan mandag. Romania leder foreløpig gruppen, men har så langt møtt de to antatt svakeste lagene i gruppen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere