RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne gærningen bør Norge se opp for

Foto: YouTube
Sist oppdatert:
Sprellemannen på bildet er nemlig Japans største håndballstjerne.

Han er ikke den største karen i håndball-VM, Daisuke Miyazaki.

Den japanske stjernespilleren er bare 175 cm på strømpelesten og veier 77 kilo. Men det han mangler i størrelse, tar han så definitivt igjen på fart, balanse, spenst og eksplosivitet.

29-åringen har kun fått med seg 91 landskamper for Japan, men har i løpet av de kampene rukket å dunke inn hele 453 mål. Dette gir et snitt på nesten fem mål per landskamp.

Fredag blir han trolig også den største trusselen foran nettmaskene til Steinar Ege og Ole Erevik når det norske herrelandslaget i håndball VM-åpner mot nettopp japanerne.

Sprellemann på TV
Det er imidlertid ikke bare håndball som Miyazaki er kjent for i hjemlandet. 29-åringen har nemlig også vært en aktiv deltaker i det populære TV-programmet «Sasuke».

Programmet går veldig kort fortalt ut på at 100 deltakere forsøker å fullføre en hinderløype som er delt opp i fire nivåer. I løpet av 26 programmer har kun to fullført den krevende løypa.

Miyazaki har deltatt i programmet ved fire anledninger. Tre av disse gangene har stjernen feilet allerede på første nivå av løypa. I «Sasuke 21» derimot kom han seg til nivå 3.

Håndballspilleren har i tillegg også deltatt på styrkeprøveshowet «Pro Sportsman No. 1». Konkurransen går av stabelen én gang i året, og her har Miyazaki vunnet tre ganger.

Dette skjedde i 2006, 2008 og 2009. I 2007 ble han nummer fire. Det året var det den amerikanske friidrettsutøveren Paul Terek som gikk til topps i konkurransen.

«Pro Sportsman No. 1». består av en rekke fysiske og psykiske øvelser der deltakerne sanker poeng i hver øvelse, og den som til slutt står igjen med flest kan juble for tittelen.

Ubeskrevet lag
Selv om Miyazaki nok både er den mest kjente og den største stjernen på det japanske laget som Norge møter fredag kveld, så er likevel ikke den noe ubeskrevne håndballnasjonen Japan helt blottet for andre som også kan gjøre seg bemerket mot våre menn.

Lagets mest meritterte spiller er veterankeeper Toshihiro Tsubone. 37-åringen har ikledt seg landslagstrøyen ved 123 anledninger. I tillegg er også Kenji Toyoda med sine 284 mål på 64 kamper og Makoto Suematso med 221 fulltreffere på 53 opptredener på landslaget også profilerte spillere.

I utgangspunktet ville det være naturlig å tro at Norge mot Japan i håndball vil være rått parti sånn fysisk sett, men det er kun 8,7 cm som skiller gjennomsnittshøyden mellom de to lagene.

Gjennomsnittet til Japan er på 183,4 cm, mens det norske gjennomsnittet lyder på 192,1 centimeter.

Hos Japan er Toru Takeda den lengste spilleren med sine 192 cm, mens Hideyuki Murakami er minst med 172 cm. For Norge er Christoffer Rambo lengst med 201 cm, mens kantduoen Håvard Tvedten og Thomas Skoglund er kortest med sine 182 cm.

Sjekk Daisuke Miyazakis kunster i «Sasuke» i vinduet under:

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere