*Nettavisen* Sport.

Denne mannen må stoppes

SOUSSE (TV 2 Nettavisen): Egypt har overrasket positivt til nå i VM. Mye takket være sin store stjerne Hussein Zaky. Det blir viktig å stoppe ham i kveldens kamp.

29.01.05 11:34

Om Kristian Kjelling har vært sentral for Norge til nå i VM, så er det ingenting mot hvor viktig Hussein Zaky har vært for Egypt.

Den store stjernen
25-åringen har scoret seks mål færre enn Kjellings 34 til nå i mesterskapet. Mot Qatar satt han på benken til det gjensto 14 minutter. Da kom han inn og scoret seks mål.

- Han er den store stjernen. Så han må vi i hvert fall ikke gi fritt spillerom, sier Gunnar Pettersen til TV 2 Nettavisen.

Målvakt Ole Erevik har spilt mot Zaky både i den spanske ligaen og på landslaget. Men rollene hans i klubblaget Ciudad Real og på landslaget er ulike.

- I Ciudad spiller han stort sett ving. Det gjør han ikke her, så det blir litt annerledes, forklarer han.

Skal få juling
Ifølge lagkaptein Glenn Solberg er nøkkelen til norsk suksess å stoppe den 190 cm høye bakspilleren.

- Han spiller for et av verdens beste håndballag og bøtter inn mål for Egypt hele veien. Han må vi få kontroll på, sier han.

Den som vil stå ansikt med ansikt med Zaky i kveldens kamp er Jan Thomas Lauritzen. Han vil sammen med Johnny Jensen få hovedansvaret med å forhindre at han får skyte seg varm. Men sarpingen har oppskriften klar.

- Går han innover mot midten så får han seg en fra Johnny og hvis han går rett på meg, så får han en av meg. Vi må gjøre det så enkelt som mulig og er innstilt på å gi ham litt juling, lover han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.