RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
PÅ VEI: Ida Alstad satte kursen mot Danmark tirsdag og er back up for de norske håndballjentene.
PÅ VEI: Ida Alstad satte kursen mot Danmark tirsdag og er back up for de norske håndballjentene. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Derfor ble forsvarsbautaen innkalt

- En viss usikkerhet, sier landslagssjefen.

Mari Molid sliter med et vondt kne. Derfor ble veteranen Ida Alstad innkalt i den norske VM-troppen, men det er på ingen måte sikkert at hun får spille.

- Jeg må innrømme at det er en viss usikkerhet rundt Mari Molids kne, fortalte landslagssjef Thorir Hergeirsson på et pressemøte mandag. Han sa at Alstad ble kalt inn for sikkerhets skyld. Det var «føre var-prinsippet» som gjaldt da avgjørelsen ble tatt om at hun skulle sette seg på flyet på Værnes tidlig mandag morgen.

Mye kom til å dreie seg om Molids kne og Alstads plutselige innkallelses til VM-troppen på pressemøtet mandag.

- Hva det blir til, blir ikke avgjort før tirsdag etter treningen. Det er først da det blir avgjort om Mari Molid kan spille eller ikke, sa landslagssjefen.

Hergeirsson slo fast at bortsett fra Mari Molids skade hadde det norske laget hatt flott forhold. Hele oppholdet hadde vært optimalt fram til nå, to dager før kvartfinalen, som trolig kommer til å gå mot Montenegro.

Spilt lite
Thorir Hergeirsson sa på mandagens pressekonferanse at Alstad som var gjennom en akillesoperasjon nyttårsaften for snart et år siden, har kommet seg raskt etter skaden.

- Hun har ikke spilt så mye, men viste veldig god form med rekruttlaget i en turnering tidligere i høst. Dessuten har hun trent bra med Byåsen i det siste, fortalte Hergeirsson om veteranen.

Han la til Alstad har vært fast på laget, hun kjenner filosofien og alle spillerne. Det vil ikke være noe stort problem for henne å hoppe inn i troppen sånn uten videre.

- Men det vil ikke skje noe på det området før vi er 100 prosent sikre på hvordan det går med Mari Molid. Vi har en tropp, og det er spillerne fra den opprinnelige troppen som først og fremst skal ta oss videre, sa landslagssjefen

Skryt
Hergeirsson benyttet også anledningen til å komme med skryt av de spillerne som har vært på banen til nå. Det norske laget har bare et eneste tap på veien mot kvartfinalen, og det kom i den første kampen mot Russland.

- Det er helt på det rene at de vi har her som har vært i den opprinnelige troppen, har spilt veldig bra, og det er de vi må stole på videre. Nå kommer motstanden til å bli tøffere og tøffere, og det innebærer at viktigheten av å ha et godt forsvar og gode keepere blir enda større, sa Hergeirsson.

Alt tyder på at Montenegro blir norsk motstander i kvalfinalen onsdag.

- Det er et samspilt og godt lag, slo Thorir Hergeirsson fast da han ble spurt om denne motstanderen. Han virker godt forberedt på det meste. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere