Derfor dropper gullhelten profflivet

Foto: Ole Jonny Hansen/Mediehuset Nettavisen

- Erlend blir hos oss, sier sjefen om stjernen.

HASLUM - ARENDAL 28-25:

NADDERUDHALLEN (Nettavisen): For et snaut år siden sa landslagets Erlend Mamelund takk og farvel til livet som håndballproff og reiste hjem til Norge.

Etter år i Tyskland og Danmark var målet nå å lede gamlelaget Haslum HK til seriegull i eliteserien her hjemme, for første gang i klubbens historie.

Og onsdag kveld var bragden et faktum. Etter seier over Arendal kunne han rekke armene i været og ta imot pokalen som var beviset på at målet var nådd.

- Klubben er en familie
I løpet av 21 kamper har 26-åringen dunket inn totalt 182 mål denne sesongen - derav 137 spillermål og 45 straffer. Det gir et snitt på 8,7 mål per kamp.

Det er trolig også nok til å gjøre profilen til målkonge i herrenes eliteserie i år. Én serierunde før slutt har han et forsprang på 25 mål på mannen på andre.

Hjemme i Nadderudhallen er det i hvert fall ingen tvil om hvem som er kongen. Etter onsdagens kamp ble Mamelund nærmest begravd i unge autografjegere.

Til slutt måtte han regelrett ta av seg spillertrøyen og kaste den ut i havet av supportere for å komme seg bort og inn i garderoben. Dit fikk bare Nettavisen slå følge.

- Jeg er utrolig fornøyd med at klubben har klart å lage en slik fabelaktig ramme rundt denne kampen. Det er dritmoro, sier landslagsspilleren til Nettavisen.

- Det er masse folk og masse jubel, og da er det hyggelig å spille. Vi er som en liten familie her i Haslum, sier Mamelund.

- Reiser ikke ut for pengene
Og i den lille familien ser det også ut til at Mamelund virkelig stortrives. Til tross for storspillet denne sesongen, ønsker han seg nemlig ikke tilbake til utlandet.

I hvert fall ikke med det første.

- Nei, jeg har ett år igjen av kontrakten min og blir her neste sesong, sier han uten å nøle.

- Jeg studerer økonomi og trives med det. Det er egentlig en av hovedgrunnene til at jeg kom hjem. Så med mindre jeg ender opp med et utvekslingsår, så blir jeg i Haslum.

- Med du utelukker ikke at du kan bli utenlandsproff igjen?

- Nei, sånn i framtiden en gang, om det kommer et bra sportslig tilbud, så kan det være aktuelt. Men jeg reiser ikke til utlandet bare for å tjene euro, sier Haslum-stjernen.

- Beholder stammen i gullaget
Også suksesstrener Tom Eirik Skaprsno er brennsikker på at klubbens beste spiller denne sesongen ikke lar seg friste av heder og ære i utlandet sånn med det første.

- Ja, jeg vet at Mamelund kommer til å bli her minst ett år til, sier han til Nettavisen.

- Han trives godt i klubben og har satt seg en del mål i forhold til skolen, så at han blir, er jeg sikker på, sier 30-åringen.

Og med Mamelund på banen også neste sesong, er det store sjanser for at de rødkledte fra Bærum på denne tiden til neste år igjen kan stå med pokalen i hendene.

Skarpsno kan fortelle at klubben allerede har lagt planene for fortsettelsen og at det meste allerede er på plass med tanke på neste sesong.

- Vi er godt i gang med den prosessen, og har allerede sikret oss at vi beholder stammen i dette laget. Samtidig håper vi å få inn et par nye bakspillere, sier treneren.

- Det jobbes veldig riktig
Mamelund selv er også svært fornøyd med den jobben som blir gjort i klubben, og har god tro på at suksessen kan bli gjentatt i 2011/2012-sesongen.

- Ja, det jobbes veldig riktig og klubben satser på unge lovende spillere. Og måten disse gutta utvikler seg på her, gjør at klubben får betalt for den jobben, sier han.

- Dette er helt klart den måten å drive en klubb på som er mest fornuftig både med tanke på prestasjoner her hjemme, og kvaliteten på landslaget i framtiden, sier 26-åringen.

Foran neste sesong får Haslum også på plass tidligere tysklandsproff Nicolai Hauge i stallen, som i likhet med Mamelund også forlot nettopp bæringene til fordel for profflivet.

22-åringen har signert en toårskontrakt med Haslum HK og slutter seg til klubben allerede i sommer.

I tillegg har trioen Anders Røe, Bård Egil Tobiassen og Martin Gravdal Haldorsen har alle skrevet under nye toårskontrakter med klubben.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.