*Nettavisen* Sport.

Dette er Noras hemmelighet

Foto: Djorovic, Aleksandar / SCANPIX

Ute av VM, men tilbake i alles hjerter.

19.12.13 13:56

BEOGRAD / NOVI SAD (Nettavisen): Året var 2011, det var vår, og stedet var Pamplona i Spania. Motstander var Itaxo. Det var Champions League-finale og Larvik gikk seirende av parketten.

Dette skulle bli Nora Mørks siste håndballkamp på svært, svært lenge.

For det som skulle være én operasjon utviklet seg til å bli flere og det skulle gå over to år før 22-åringen igjen kom på banen. Det skjedde først høsten 2013. Altså for bare noen måneder siden.

Overfor Nettavisen forteller Mørk at hun ikke har fått trent særlig mye med ball under skadeperioden og at hun har spilt null og niks håndball i løpet av disse drøye to årene hun har vært ute med skade.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Djorovic, Aleksandar / NTB scanpix

Under VM i Serbia ble det kanskje ikke full pott for Mørk og Norge. Torsdag røkt laget ut mot vertsnasjon Serbia i kvartfinalen, men Larvik-spilleren har likevel vist at hun er tilbake for alvor.

- En annen spiller
Mørk har tidvis vist seg som en verdensklassespiller under mesterskapet og har ved flere anledninger vist fram det lille ekstra som Norge har trengt i trange situasjoner. Hun scoret totalt 31 mål i VM.

Slik forklarer hun selv hvordan hun på så kort tid har kommet seg tilbake på så høyt nivå.

- Det var ikke noe håndballspill på to år. Men jeg har brukt mye tid på håndball. Jeg har sett på kamper hver dag og tenkt mye. Jeg har også sett på treninger og lært av det, sier hun til Nettavisen.

Mørk sier skadeperioden har forandret henne som håndballspiller.

- Ja, på mange måter har jeg blitt en helt annen spiller på grunn av dette. Jeg har et ønske om å drive med dette her, men har opplevd at jeg ikke har fått være med, fordi jeg ikke er frisk nok, sier hun.

- Derfor setter jeg pris på å få være med, få trene, og spille håndball, ikke minst på landslaget. Jeg setter pris på det å få være på banen. Det har gitt meg en helt annen drivkraft, sier Nora Mørk.

«Håndballhode»
22-åringen mener et godt «håndballhode» er hemmeligheten bak utviklingen i høst. Og selv om det endte uten medalje i VM, lover det meget, meget godt for framtiden, det Mørk har vist.

- Formen har kommet sånn sakte, men sikkert. Men jeg har mye ball i meg og har egentlig ikke slitt med bevegelsene. Spillemessig så satt det igjen for meg etter et par uker, sier hun til Nettavisen.

- Jeg ble bedre og bedre etter å ha spilt noen kamper. Jeg fikk det til fort, mens andre nok trenger lengre tid. Jeg er heldig som har sett mye håndball og spilt mye håndball og har et «håndballhode».

Artikkelen fortsetter under bildet

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Mørk er heller ikke redd for å få nye skader og legger ikke noe imellom på banen.

- Med tanke på knærne og samme skade, er jeg ikke redd. Jeg har ikke røket noe bånd, så det kan ikke gå galt av at jeg faller og slår meg. Men det er klart, jeg ønsker ikke å bli skadet på ny, sier hun.

- Men jeg spiller ikke forsiktig, da er jeg ingen god spiller. Jeg vil aldri sette meg i en situasjon der jeg bare spiller halvveis. Jeg går «all in», så får det bære eller briste. Det går bra nå, i hvert fall.

Føler med Kurtovic
Mens Mørk var ute med sin skade fikk jevngamle Amanda Kurtovic sitt gjennombrudd på håndballandslaget. Mørk og Kurtovic kjenner hverandre godt fra tiden i Larvik.

De to har også fartstid sammen på juniorlandslaget. Nå er det Kurtovic som er ute med skade, en skade som har holdt henne ute i over et år. Mørk sier hun støtter venninnen så godt hun kan.

Hun er tross alt godt kjent med hvor vanskelig en slik situasjon kan være.

- Jeg har nok en forståelse for henne som kanskje ikke så mange andre har. Jeg unner henne ikke å sitte hjemme under et mesterskap, siden hun kunne med oss om hun var frisk, sier Mørk.

- Jeg sier til henne at hun må ta den tiden hun trenger, tren seg opp igjen, og vite at hun vil komme tilbake. Ikke begynn for tidlig. Jeg ønsker Amanda tilbake på laget, sier 22-åringen.

Ifølge Mørk får vi trolig et Kurtovic-comeback på nyåret.

- Så vidt jeg vet skal hun begynne å spille litt i januar, så vi får krysse fingrene. Jeg håper hun kan få tilbake draktnummeret sitt (22) på landslaget, også. Det hadde vært veldig kult å spille sammen.

I 2014 spilles EM i Kroatia og Ungarn. Kanskje vi da for første gang får med håndballyndlingene Nora Mørk og Amanda Kurtovic i samme tropp? I løpet av snaue 12 måneder vet vi nok svaret.

MER FRA NETTAVISEN:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.