RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette er VM-heltene

Foto: Terje Anthonsen / SCANPIX
Sist oppdatert:
Søndag starter VM for de norske herrene. Motstander i åpningskampen er Brasil. Her presenterer TV 2 Nettavisen den norske troppen.

1. Steinar Ege
Klubb: Vfl Gummersbach
Alder: 32 år
Landskamper/mål: 151/1

Steinar Ege har slitt med en kneskade i forkant av mesterskapet. Forhåpentligvis blir tysklandsproffen helt frisk før det drar seg til. Er den eneste av de norske målvaktene som holder høyt internasjonalt nivå. Ble kåret til Bundesligas beste målvakt i 1998/99-sesongen. Har en veldig høy stjerne i Tyskland, hvor han rangeres blant de beste målvaktene. Er en nøkkelspiller for norsk suksess i Tunisia.

12. Ole Erevik
Klubb: Ademar Leon
Alder: 24 år
Landskamper/mål: 15/0

Dro fra Stavanger til spanske Ademar Leon etter forrige sesong. Fikk en veldig fin start i sin nye klubb, men en skade har holdt ham ute i to måneder. Fikk kniven mot strupen i Elfag Cup og svarte med storspill mot Russland i den siste kampen. Ble kåret til årets spiller i Eliteserien i sin siste sesong i Norge. Yngst i den norske troppen.

16. Sindre Walstad
Klubb: Kolding IF
Alder: 32 år
Landskamper/mål: 61/0

Veteran som aldri har fått den store tilliten på landslaget. Spilte sin første landskamp så tidlig som i 1994, men har likevel bare fått 61 landskamper. Var med i VM i 1997 og EM i 2000 uten å få et sekund på banen. Har i likhet med sine to målvaktskolleger vært skadet inn mot VM.

2. Glenn Solberg
Klubb: SG Flensburg-Handewitt
Alder: 32 år
Landskamper/mål: 102/222

Landslagskapteinen ble overtalt til comeback på landslaget av Gunnar Pettersen. Debuterte på landslaget i 1994, men har bare vært med på et mesterskap. Han ga seg på landslaget etter fiasko-VM i Japan i 1997. Med Christian Berge ute med sykdom, er Solberg motoren i det norske laget. Lykkes han, kan Norge nå langt.

3. Håvard Tvedten
Klubb: Aalborg
Alder: 26 år
Landskamper/mål: 68/216

Ballartist fra lille Stord. Har et enormt skuddrepertoar og er fantastisk i medgang. Har potensial til å bli en stor yndling i VM. Spiller for tiden i danske Aalborg, hvor han er toppscorer med 71 mål så langt denne sesongen. Er også brult litt som modell. Har et ytre som vil få mange jenter til å følge Norge med stor interesse i Tunisia.

5. Frank Løke
Klubb: FCK Håndbold
Alder: 24 år
Landskamper/mål: 66/218

Mannen med sugekoppene i hendene. Griper stort sett det som kommer av innspill. Er i utgangspunktet et andrevalg på linjen. Har vært innom Flensburg-Handewitt og Post Schwerin i Tyskland før han kom til FCK i Danmark. Kan være på vei tilbake til Flensburg-Handewitt.

9. Børge Lund
Klubb: Aalborg
Alder: 25 år
Landskamper/mål: 77/151

Treningstalent utenom det vanlige. Bodde nær sagt i Nordlandshallen i tenårene og hans målbevisste innsats har gjort ham til landslagsspiller. Er bestekamerat med Håvard Tvedten og spiller sammen med ham i danske Aalborg. Blir den som skal avlaste Glenn Solberg som playmaker i det norske laget.

10. Frode Hagen
Klubb: THW Kiel
Alder: 30 år
Landskamper/mål: 159/458

Storskytter fra Drammen som har gjort seg bemerket både i Tyskland og Spania. Har et tungt og godt skudd, og er mannen som kan score de enkle målene i VM. Deltar nå i sitt fjerde VM-sluttspill. Var med i 1997, 99 og 2001. Var også med da Norge ble nummer fire i Jr-VM i 1995. Topper for tiden Bundesliga sammen med THW Kiel.

11. Preben Vildalen
Klubb: SV Post Schwerin
Alder: 32 år
Landskamper/mål: 157/261

Forsvarskjempe fra Kristiansand. Har etter hvert innfunnet seg med at hans rolle på landslaget er som forsvarsspiller. Er stor og sterk, og har masse rutine fra spill i Bundesliga. Gunnar Pettersen leker litt med tanken på å bruke ham som linjespiller i perioder i VM. Vender hjem til Kristiansand etter denne sesongen og skal avslutte karrieren i moderklubben.

13. Jarle Rykkje
Klubb: Bjerringbro FH
Alder: 29 år
Landskamper/mål: 40/73

Landslagets bergenske alibi. I likhet med Lund er han et treningstalent. Har utviklet seg sent og blitt landslagsspiller sent i karrieren. Er ikke verdens største, men har enorm løpskapasitet og spenst. Er et trygt valg på høyrekanten for Gunnar Pettersen. Spiller nå sin første sesong i Danmark. Har ingen mesterskapserfaring fra før.

14. Jan Thomas Lauritzen
Klubb: TuS Lübbecke
Alder: 30 år
Landskamper/mål: 195/407

Høyrebacken fra Sarpsborg er den som har spilt flest landskamper i troppen. Vil trolig runde 200 kamper under VM. Etter flere år som nærmest ren forsvarsspiller i TuSEM Essen, flyttet han til TuS Lübbecke i sommer. Her spiller han sammen med barndomsvennen Stian Tønnesen og har fått mye mer tillit i angrep. Er VM-troppens eneste kjeivhendte bakspiller.

15. Kristian Kjelling
Klubb: Ademar Leon
Alder: 24 år
Landskamper/mål: 48/111

Wonderboy fra Kjelsås som har hatt en eventyrlig suksess i spanske Ademar Leon. Hans lagkamerat Stian Vatne går så langt som å utpeke Kjelling til en av de største stjernene i den spanske ligaen. Ikke dårlig med tanke på at flere av verdens største navn er å finne i denne ligaen. Var Norges toppscorer i Elfag Cup og kan bli en hit i VM.

17. André Jørgensen
Klubb: CD Bidasoa
Alder: 25 år
Landskamper/mål: 47/102

Er mannen som fikk plassen til Kjetil Strand i troppen. Storvokst arendalitt som nå spiller i spanske Bidasoa, hvor han har et snitt på 2,23 mål denne sesongen. Har et tungt skudd og kan bli en viktig innslagsspiller i VM.

18. Johnny Jensen
Klubb: SG Flensburg-Handewitt
Alder: 32 år
Landskamper/mål: 122/214

Tidligere bakspiller som nå er førstevalg på linjen. Er Norges viktigste forsvarsspiller. Er tøff og kompromissløs, noe som har gjort at han nå har ry på seg for å være en av verdens beste forsvarsspillere. Ingen liker å møte Jensen. Er nå lagkamerat med Glenn Solberg i Flensburg-Handewitt. Spiller nå sitt tredje VM-sluttspill.

19. Marius Riise
Klubb: CB Altea
Alder: 30 år
Landskamper/mål: 47/123

Nordstrandsgutt som også var med og ble nummer fire i Jr-VM i 1995. Har slitt med å slå helt til på A-landslaget, men har det siste året fått mer og mer tillit av Gunnar Pettersen. Har storspilt i spanske Altea denne sesongen og har scoret 56 mål på 14 kamper. Fikk en strekk i låret under Elfag Cup, men skal være klar til VM starter. Var med i VM i 1997.

20. Rune Skjærvold
Klubb: Aalborg
Alder: 30 år
Landskamper/mål: 48/75

Troppens eneste trønder. Et produkt av den gode 1974-årgangen i Trondheim. Opprinnelig Heimdal-gutt, men som nå er lagkamerat med Håvard Tvedten og Børge Lund i Bjerringbro. Har levd i skyggen av Eivind Ellingsen på høyrekanten i mange år, men nå som Ellingsen har gitt seg på landslaget, så har han vokst frem som et førstevalg på høyrekanten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere