RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drømmer om revansj mot Norge

Foto: Kallestad, Gorm (Scanpix)
Sist oppdatert:
- Norge er min største motivasjon til å fortsette, sier den russiske treneren.

Den russiske trenerbjørnen Jevgenij Trefilov drømmer om revansj mot Norge i håndball-VM.

Mye kan tyde på at Trefilov på ingen måte har glemt det knusende nederlaget mot Norge i OL-finalen i håndball Beijing for to år siden. Der valset Marit Breiviks jenter over russerne – og vant til slutt 34-27.

De kommende ukene er det duket for nye dueller om edelt metall i Kina, og Trefilov står som vanlig ved den russiske trenerbenken. I et intervju med Det internasjonale håndballforbundet svarer han følgende på spørsmål om hvem som er de største gullfavorittene:

- Det er ingen absolutt favoritt, i og med at alle lag mangler stabilitet. Romania har et erfarent mannskap, men de spiller ikke solid. Tyskland er ganske bra, men ingen favoritt. Det gjelder også å se opp for Korea og Kina, og selv lag som Brasil og Angola kan komme langt.

- Du nevner ikke OL-vinner Norge?

- Det er en veldig spesiell historie. De har et veldig godt lag – og Norge er min største motivasjon til å fortsette som trener, svarer Trefilov.

Savner Breivik
Den russiske trenerbjørnen utfyller ikke svaret sitt, men det er vel grunn til å tro at nederlaget fra Beijing fortsatt sitter i. Samtidig innrømmer gjerne Trefilov at han savner kvinnen som sto bak den norske triumfen i Kina for et drøyt år siden – Marit Breivik.

- Hun er en veldig god trener, og jeg vet ikke hvorfor hun valgte å slutte. På den andre siden har hun jo vunnet alle de titlene man kan vinne. Jeg mangler fortsatt noen, sier Trefilov.

54-åringen har trent det russiske landslaget i ti år. Høydepunktet kom for to år siden da elevene tok hjem VM-gullet i Paris etter å ha beseiret Norge med 29-24 i finalen.

Problem: Graviditet
Foran årets verdensmesterskap innser imidlertid ikke landslagssjefen at laget hans kan komme til kort.

- Vi har ikke de helt store sjansene i Kina, som følge av at vi har startet på null. Ett år etter finalen i Beijing har vi et helt nytt lag. Mange erfarne spillere er ikke på landslaget mer, forklarer Trefilov.

Kjente spillere som Maria Sidorova, Natalia Sjipilova og Irina Blitsnova er alle ute på grunn av graviditet eller barnefødsler.

- I russisk håndball har vi to store problemer. For herrene er det militæret og for kvinnene babyer. Disse faktorene påvirker hele karrieren. Og det er veldig vanskelig å komme tilbake i samme form som før barnefødselen, sier han.

Den som tror at Trefilov har gitt opp VM-kampen før slaget har startet, må imidlertid tro om igjen.

- Motivasjonen min ligger i at jeg elsker håndball. Det spiller ingen rolle hvilket lag jeg leder. Målet er å vinne hver kamp – og må den innstillingen kan jeg bare ikke slutte som trener, sier han.

(ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere