Gå til sidens hovedinnhold

Ege er spilleklar

Steinar Ege gjennomførte fredagens trening i Ostseehalle, og er klar til kamp mot Angola.

KIEL (Nettavisen): Allerede før fredagens trening var det klart at Steinar Ege blir klar til lørdagens VM-åpning mot Angola.

Etter økten smilte landslagskapteinen.

- Det var positivt. Jeg synes det gikk fint, sier han etter å ha vært med på store deler av treningen.

Eges skade skapte hodebry for landslagstrener Gunnar Pettersen.

- Det at Steinar fikk den kinken gjorde at jeg måtte vente med laguttaket. Det hadde blitt to målvakter hvis han hadde vært klar. Nå har vi ventet, forklarer Pettersen.

Ege og Erevik
Det betyr at Steinar Ege og Ole Erevik blir Norges to målvakter mot Angola. Det Internasjonale Håndballforbundets regler sier at Norge kan vente med å melde opp spiller nummer 16 i troppen, men det må gjøres 24 timer før neste kamp. Noe som kan by på problemer når Norge spiller sent mot Ungarn i andre kamp.

- Rett etter kampen i morgen kan vi melde opp Lars Olav Olaussen hvis vi trenger en ny målvakt. Men hvis Ege ryker mot Ungarn, er det mindre enn 24 timer til kampen mot Danmark. Da kan vi ikke gjøre noe, forklarer Pettersen.

Avhenger av Skjærvold
Pettersen velger trolig derfor å spille gruppespillet med tre målvakter. Alt kommer an på om en reisesyk Rune Skjærvold er tilbake i form.

- Det vi gjør nå er at vi melder opp alle utenom Olaussen og Lars Erik Bjørnsen. Hvis Rune Skjærvold kommer seg gjennom den kampen mot Angola, så er dessverre ikke Bjørnsen med i gruppespillet. Da går Olaussen inn. Vi tør ikke ta noen sjanser med to målvakter så lenge det er en risk for at Ege slår det opp, sier landslagssjefen.

- Gladsak
Olaussen er ikke veldig skuffet over å bli vraket til åpningskampen mot Angola.

- Jeg synes det er en gladsak. Hvis Skjærvold klarer seg gjennom kampen i morgen, så blir jeg trolig meldt opp. Da er jeg med i et VM, og det er jo helt fantastisk, sier han til Nettavisen.

Landslagssjefen har ventet med å gi noe svar på hvem som skulle være andremålvakt, i tilfelle Ege ikke skulle bli klar. At det ble Erevik ble klart etter onsdagens generalprøve mot Frankrike.

- Han har vært litt skarpere og gjør en bra prestasjon mot Frankrike, forklarer Pettersen

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger