Ege storspilte foran 36.000 tilskuere

Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Landslagskeeperen sentral da AG København tok gull foran et rekordstort publikum.

21.05.11 19:36

AG København-BSV 30-21:

Den mye omtalte DM-finalen for herrer i håndball ble spilt lørdag. Det meste av omtalen var grunnet forsøket på å sette verdensrekord i antall tilskuere på en håndballkamp.

Og det klarte danskene. Kampen ble spilt på FC Københavns hjemmebane, Parken, og 36.651 mennesker hadde tatt turen for å se på AG København møte BSV.

Det er verdensrekord.

Det var dermed en fantastisk ramme rundt finalen, og en som så ut til å omfavne stemningen var vår egen landslagskeeper, Steinar Ege.

Han bidro stort til at AGK vant 30-21 i det andre oppgjøret av DM-finalen. Dermed vant Eges klubb sammenlagt og laget skuffet altså ikke det rekordstore hjemmepublikummet.

Startet på benken
Kampen startet ikke optimalt for AGK. Den danske landslagskeeperen Kasper Hvidt fikk direkte rødt kort etter bare tre og et halvt minutt.

Hvidt gikk ut av målet for å komme fange opp en lang pasning på en BSV-kontring. Dommerne vurderte det som at keeperen var en fare for BSV-spiller Frederik Petersen, og dermed sendte de Hvidt av banen.

Men heldigvis for hjemmelaget, hadde de Steinar Ege på benken. Den norske landslagskeeperen kom inn og storspilte.

Ege vartet opp med flere knallredninger - han hadde hele 13 redninger bare i første omgang - og til pause var stillingen 14-7 til AGK.

Ble hyllet av Hvidt
Ege fortsatte storspillet i annenomgang. Likevel hadde BSV en litt bedre periode og var på et tidspunkt bare tre mål bak.

Med syv minutter igjen å spille vartet Ege opp med en brilliant strafferedning, og da AGK rett etterpå gikk opp til 26-21, var det ingen tvil om hvor seieren ville havne.

Kampen endte 30-21 og dermed er AG København danske mestere i håndball. Kasper Hvidt, som ble tidlig utvist, var veldig fornøyd med sin erstatter.

- Å bli utvist er vel noe av det verste man kan kommer ut for, men heldigvis gjorde min avløser det veldig bra, sier den Kasper Hvidt om Ege.

- Spesielt i første omgang stod han fremragende og var årsaken til at vi ledet med sju mål til pause. At han også avslutter med å redde en straffe, er jo bare helt fantastisk, fortsetter keepern, ifølge Sporten.dk.

- Forrykende av Ege
De danske avisene var ikke sene til å hylle den norske landslagskeeperen. Ekstra Bladet skriver:

«Steinar Ege sto en helt forrykende kamp for AGK. Han hadde hele 13 redninger bare i første omgang og var en av de mest vesentlige årsakene til at hjemmelaget ledet 14-8 ved pausen»

Sporten.dk skrive at Ege kom inn og hadde flere store redninger, mens Jyllands-Posten forteller at Ege er en erfaren fyr i verdensklasse som sto til dels blendende i mål.

Og det foran et rekordstort publikum i Parken.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.